Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Daugavpilieši šokēti par nežēlību; sievietes no piektā stāva izmet suņus

© Ekrānšāviņš no Bez Tabu/skaties.lv

Ap pulksten 22.00 vakarā Daugavpilī no Gaismas ielas 30. nama 5. stāva loga izmet divus maisus, kā izrādās, katrā iesprostots tikko pasaulē nācis kucēns. Vien laimīga sagadīšanās, ka maisu izsviešanu pamana vietējā iedzīvotāja Diāna no pretējās mājas, atklāj raidījums "Bez Tabu".

“Man šķita nesaprotami, kāpēc met kaut ko pa logu. Ieskatoties pamanīju, ka viens no maisiem kustas. Maisā bija dzirdami dzīvnieka pīkstieni. Teicu draugam, ka jāiet skatīties. Sākotnēji padomāju, ka kaķi izmesti. Draugs aizgāja. Pēc dažām minūtēm atgriezās mājās, bet nu jau ar mazu kucēnu plaukstas lielumā. Viņš čurāja asinis. Mēs padomājām, ka kaut kas nopietns. Viņš bija ļoti kustīgs. Sākumā novietojām viņu uz dīvāna, kustējās pa visu dīvānu. Mums bija tikai piltuve un piens. Centāmies viņu padzirdīt, bet viņš negribēja. Pēc tam draugs kucēnu paņēma rokās, tādējādi centās pabarot. Un kucēns sāka dzert. Pēc tam ielikām kastītē. Viņš bija ļoti aktīvs, it kā meklētu mammu,” par suņuka izglābšanu stāsta Diāna.

Diāna ir sīciņās radības sargeņģelis. Ja nebūtu pamanījusi, ka izmet no piektā stāva, nosalšana būtu pārdesmit minūšu jautājums. Bet brālītis otrā maisā pēc kritiena tika atrasts jau miris.

Izglābuši vienu no kucēniem, Diāna ar dzīvesbiedru izsauc policiju. “Mēs policistiem visu izstāstījām. Viņi aizgāja pie tiem iedzīvotājiem. Pēc tam policisti atgriezās atpakaļ pie mums. Stāstīja, ka sieviete tur nav vesela ar galvu. Tāpat arī māte nav normāla. Vēl policisti teica, ka viņas teikušas, lai atdodam atpakaļ izdzīvojušo kucēnu. To, kuru tikko izmeta no piektā stāva… Jā, tā māte teikusi, ka viņiem kucēns nepieciešams. Protams, ka neatdevām,” stāsta Diāna.

Dzīvokli, pa kura logu izmeta suņus, īrēja māte un meita, bet, izrādās, nākamajā dienā pēc izrēķināšanās ar dzīvniekiem abas sievietes no mitekļa saimnieks patriecis. Notiekošo šeit vairs nav spējīgs paciest. Tāpat kā kaimiņi, kuri stāsta, ka vēl nesen dzīvoklī turēti divi pieauguši suņi, no kuriem viens pēkšņi esot kaut kur nozudis.

Zināms, ka māte un meita pārvākusies uz citu mitekli Daugavpilī, līdzi paņemot kuci, kas dzemdējusi suņukus un vienu kucēnu no šī paša metiena.

Izdzīvojušais kucēns nogādāts Daugavpils dzīvnieku patversmē, kur tam jau piešķirts zīmīgs vārds - Lidotājs. Diāna, kura izglāba suņuku ir apņēmusies kucēnu drīzumā uzņemt savā ģimenē.

Sākotnēji Valsts policija par cietsirdību pret dzīvniekiem uzsākusi administratīvo lietvedību, kas paredzētu sodu no 7 līdz 300 eiro, bet, kā stāsta Valsts policijas Latgales reģiona pārstāve Ksenija Belova, ātri vien administratīvā lietvedība pārkvalificēta kriminālprocesā. Tagad vainīgajam draud pat brīvības atņemšana.

Tagad kriminālprocess jau izskatīts un steidzamā kārtā nodots Daugavpils prokuratūrai, kas tālāk to var virzīt uz tiesu vai novirzīt atpakaļ izmeklējošai iestādei papildu pierādījumu vākšanai.

Avots