Gaiļezerā kā filmā: Medmāsai izdodas noķert zagli

© F64

Pirms pāris dienām ar pamatīgu varonību izcēlās Gaiļezera slimnīcas Onkoloģijas nodaļas saimniecības māsa, kura nenobijās, sastopot zagli aci pret aci, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Kā stāsta Solvita Greivule, kura Gaiļezerā strādā jau astoņus gadus, viņa ar kolēģēm palīgtelpā kārtojušas palagus, slimnīcas drēbes, un pēkšņi cita māsiņa pamana zaglīgu ēnu, kura lavās garām durvīm.

Saimniecības māsa iziet gaitenī un redz, ka personāla liftā kāpj vīrietis. Sieviete jautā, ko viņš te dara. Vīrietis atbild, ka atnācis pārbaudīt sirdi. Tad saimniecības māsa ierauga, ka vīrietim rokās ir viņas somiņa.

”Es precīzi neatceros, kā tas viss notika. Tas bija afekta stāvoklī. Es pieskrēju, sagrābu zagli aiz rokas un izrāvu no lifta. Nelaižot vaļā aizstīvēju viņu uz to pašu palīgtelpu un ieslēdzu!”


Zaglis bijis jauns cilvēks, un, kā novēroja māsiņa, iespējams, bija kaut kādu vielu ietekmē. Nekādas pretestības nav bijis, un viņai radusies sajūta, ka viņš pat gribējis, lai viņu apcietina un vēlāk par nodokļu maksātāju naudu paēdina. Atskrējuši slimnīcas apsargi, kuri izsaukuši policiju.

”Ir pilnīgi skaidrs, ka viņš zināja visu telpu izkārtojumu. Nezinātājs tik droši dienas laikā, kad ir pilns ar cilvēkiem, neietu.”

Svarīgākais