Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Skandalozi

Pāvilostas pludmalē neatļauti būvē māju, bet tiesā pierāda, ka tas ir kuģis

© rekurzeme.lv

Portāls rekurzeme. lv ziņo par kādu gadījumu, par kuru var vienīgi noplātīt rokas, sakot- nu, kaut kas traks! Izdomas un, visticamāk, arī naudas bagāti cilvēki bez attiecīgas atļaujas uzbūvējuši sev glaunu vasaras namiņu vien 2 metrus no jūras, taču, kad to palūdza nojaukt, ir spējuši pierādīt, ka māja nav māja, bet gan peldlīdzeklis.

Tā nav māja, tas ir kuģis - tieši šādu atbildi laikraksts "Kursas Laiks" saņēma par atpūtas namu Pāvilostas novada Sakas pagasta pludmales stāvkrastā netālu no Ulmales.

"Šo veidojumu stāvkrastā netālu no Ulmales sāka būvēt pirms kādiem gadiem pieciem. Mums pārvaldē bija sūdzība, un atbilstoši reaģējām. Uzlikām sodu par neatļautu būvniecību un likām nojaukt. Sekoja tiesvedība, kurā īpašnieks uzrādīja dokumentus, ka pieminētā būve ir kuģis, un prāvu mēs zaudējām. Arī sods nekāds īpašniekam nebija jāmaksā, un tā nu šī būve stāv kā kuģis jūras krastā," "Kursas Laikam" atklāja Liepājas reģionālās Vides pārvaldes direktore Ingrīda Sotņikova.

Vides pārvaldes iebildumi par to, ka kuģim jālīdzinās kuģim, ka tam jābūt nolaižamam ūdenī un tamlīdzīgi, nav ņemti vērā. Noteicošie bijuši dokumenti, ka tas ir peldlīdzeklis un tādēļ var tikt novietots netālu no jūras.

Kuģis-vasarnīca, pēc "Kursas Laika" novērojumiem, atrodas nepilnus divus metrus no stāvkrasta malas. Ievērojot stāvkrasta izskalojumus visā Kurzemes piekrastē, pilnīgi iespējams, ka tas kādu brīd nonāks arī ūdenī.