Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Skandalozi

Lielbritānijā mašīnā sadeg latvietis Mikus Alps - puisis, kurš bija karojis Ukrainā

© Gērnsijas policija

Lielbritānijas pavalstī Gērnsijā likumsargi atraduši sadegušu mašīnu, kurā atrastas arī cilvēka mirstīgās atliekas, un policija jau paziņojusi, ka tās, visticamāk, pieder Latvijas pilsonim un Gērnsijas iedzīvotājam Mikum Alpam, kurš nesen bija pieteikts kā bez vēsts pazudis.

"BBC" vēsta, ka likumsargi pašlaik skaidro, kam pieder sadegušais spēkrats, taču tas nav viegli izdarāms.

33 gadus vecais latvietis Mikus Alps pagājušās nedēļas trešdienā tika pieteikts kā bez vēsts pazudis, savukārt skelets mašīnā atrasts pirmdien.

Gērnsijas policija

Gērnsijas policija gan norāda, ka nepieciešamas papildu kriminālistiskās ekspertīzes, lai noteiktu, ka mirstīgās atliekas tik tiešām pieder Latvijas pilsonim Alpam.

Lielbritānijas policija sākusi izmeklēšanu.

Tikmēr portāls "jauns.lv", atsaucoties uz Ukrainas medijiem, norāda, ka Ukrainā Mikusa Alpa bojāeja tiek saukta par slepkavību un "krievu atriebību". Par latvieša nāvi paziņojis Ukrainas armijas spēku vada komandieris Andrejs Červens, kurš publiski norādījis, ka "ir nogalināts mūsu kaujinieks".

Gērnsijas policija

"Mums ir zaudējums. Viņi nogalinājuši manu cīnītāju. Viņa vārds ir Mikus Alps, viņš bija latvietis pēc tautības un divus gadus brīvprātīgi karoja bataljonā Mariupolē. Krievi viņam draudēja, tad viņu atrada, nogalināja un sadedzināja. Sicīlijas mafija ir bērnu šļupsti, salīdzinot ar metodēm, ko izmanto Kremlis, lai realizētu sava imperatora mērķus. Viņiem nav nekādas atšķirības, kur nogalināt - Ukrainas austrumos vai pašā Eiropas centrā," "jauns.lv" citē komandiera Červena paziņojumu.

Andrejs Červens sola atriebties par Alpa nāvi un cer, ka nežēlīgā slepkavība nepaliks nesodīta.

Avoti: BBC; jauns.lv