Pensionārei no konta pazūd 1400 eiro; banka saka, ka nauda jau izņemta

© Ekrānšāviņš/Bez tabu

Raidījums “Bez Tabu” informē par gadījumu, kurā seniore zaudējusi 1400 eiro. Aizdomas par dokumentu viltošanu, un, ka summu izņēmusi kāda sveša persona.

Ināra, sasniedzot pensijas vecumu, vēlējusies pa daļām izmantot darba devēja iemaksas 3. pensiju līmenī. Viņa jau iepriekš, 2012. gadā, bankai lūgusi izmaksāt summu.

“25. maijā aizgāju uz banku, kur man lūdza uzrādīt pasi. Redzēju, ka viņa datorā meklē informāciju, atrada manu kontu un pateica, ka ir 1400 eiro. Teicu, lai iedod izdruku, taču darbiniece atbildēja, ka tādas nedod. Teicu, lai man pārskaita 1000 eiro. Kad nākamajā dienā devos uz filiāli, tad man pateica, ka vairs nav ne santīma,” raidījumam atklāj Ināra.

Pec vairākiem mēģinājumiem un dokumentie iesniegšanas, bankas darbinieki uzrādījuši dokumentus, ka Ināra jau it kā 2014., 2015. un 2016. gadā naudu izņēmusi, vēsta “Bez tabu”.

Ināra norāda, ka pieejamo summu 25. maijā nosaukusi bankas darbiniece, taču kredītiestāde tam nepiekrīt. “Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka kliente nosaukusi, cik lielu summu vēlas noņemt. Viņa uzrakstīja iesniegumu, ko nodevām apstrādei pensiju fondam, kas precizēja, ka šādu summu nav iespējams izmaksāt,” norāda bankas “Citadele” pārstāve Baiba Ābelniece.

Uzkrājums gan 2014., gan 2016. gadā pārskaitīts uz Ināras kontu. Kundze norāda, ka dokumentos atpazīst savu parakstu, taču pārējā informācija neesot viņas rakstīta. Bažas palielina arī fakts, ka iesniegumā uzrādīta adrese, kurā kundze nekad neesot dzīvojusi.

Avots

Svarīgākais