Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

Krutojs joprojām vīlies, ka nesaņēma oficiālu atvainošanos no Latvijas

© Gints Ivuškāns/f64

Krievijas komponists Igors Krutojs joprojām nav aizmirsis festivāla "Jaunais Vilnis" skandalozo aiziešanu no Latvijas, ziņo "Kosmoļskaja pravda".

Atceros savas domstarpības ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, Krutojs uzskata, ka vēlāk Rīgas mērs Nils Ušakovs un tā laika Latvijas vēstnieks Krievijā viņu apciemojuši tiešio Rinkēviča uzdevumā, lai saglabātu "Jauno Vilni" Jūrmalā.

Krutojs atklāj, ka tas nav tas, ko viņš vēlējies apmaiņā par festivāla palikšanu kūrortpilsētā: "Lūdzu tikai oficiālo atvainošanos no ĀM. Un rakstisku garantiju, ka viņš vairs nekad atkal neaizliegs mūsu māksliniekiem iebraukšanu. Tomēr viņš nesniedza ne vienu, ne otru, tāpēc šķīrāmies."

Komponists neslēpj neapmierinātību, ka tagad, kad latviete - Laima Vaikule - veido ko līdzīgu, valdība viņai šķēršļus neliek, tomēr apvainojies neesot: "Tanki no netīrumiem nebaidās."

Ar Maestro Raimondu Paulu, gan JV aiziešana no Latvijas, attiecības nav ietekmējusi. "Joprojām esam tuvi un nepārtraukti kontaktējamies. Esam taču radinieki: viņa mazmeita Monika - mana krustmeita, mācās Losandželosā un man atskaitās par katru veiksmīgi nokārtoto eksāmenu."