Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Glābēji ievēro pie bojām pieķērušos bezpalīdzīgu zēnu; brālīti atrod klīstam pa pludmali

© Rīgas pašvladības policija

9.augustā īsi pirms pulksten 15.00 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, apsekojot Vecāķu peldvietu, pamanīja kādu mazu zēnu, kurš bija pieķēries pie bojām. Glābēji nolēma pie zēna piebraukt un pārliecināties vai viņam nav nepieciešama palīdzība.

Bērns paskaidroja, ka viņam vairs nav spēka aizpeldēt atpakaļ uz krastu. Zēns nogādāts krastā, kur sastapta viņa vecmāmiņa. Sirmā kundze paskaidroja, ka viņai pazudis arī otrs mazdēls.

Apsekojot pludmali, aptuveni 150 metrus no glābšanas stacijas “Vecāķi” atrasts otrs zēns. Abi 9 un 10 gadus vecie zēni nodoti vecmāmiņai. Ar kundzi veiktas preventīva rakstura pārrunas par bērnu rūpīgāku uzraudzīšanu.

Ņemot vērā, ka nedēļas nogalē prognozē karstu laiku, policija aicina pievērst pastiprinātu uzmanību savām atvasēm. Pirms došanās uz populārākajām ūdenstilpnēm vēlams pārrunāt ar savu atvasi, kā pareizi rīkoties, kad bērns pazūd. Tāpat noderēs vecāku tālruņa iemācīšana un spilgtāka peldēšanas apģērba izraudzīšanās, lai pūlī būtu vieglāk savu bērnu pamanīt un sekot līdzi viņa aktivitātēm.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Savukārt gados vecākajiem atpūtniekiem nevajadzētu pārvērtēt savas spējas. Tāpat jāatceras, ka alkohola lietošana un atpūta pie ūdens nav savienojamas lietas.

Pašreizējās ūdens temperatūras galvaspilsētas oficiālajās peldvietās.
Ķīpsala +21 °C
Lucavsala +20 °C
Rumbula +20°C
Ķīšezers +21,5°C
Vakarbuļļi +18°C
Daugavgrīva +18 °C
Vecāķi +17 °C
Bābelītis +21 °C