BRĪDINA: Grobiņā uzdarbojas nelieši; sargājiet savas mājas

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Grobiņas privātmāju rajonā siro zagļi, kurus interesē tikai skaidra nauda. To "Kurzemes Vārdam" pastāstīja kāda tur dzīvojoša sieviete, ziņo portāls liepajniekiem.lv

Zagļi ielavoties mājās, kurām nav aizslēgti vārtiņi un kuras nesargā suņi. Tādēļ iedzīvotāji cits citam ik pa laikam atgādina par drošību.

Personas, kuras veica zādzības mājokļos Grobiņas pusē, ir aizturētas, lūgta komentēt šo informāciju, atbild Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova. Šobrīd notiek pirmstiesas izmeklēšana, skaidro portāls.

"Fakts, ka iespējamie zagļi ir aizturēti, nenozīmē, ka nu durvis vairs ciet nav jāslēdz - tas ir jādara vienmēr," uzsver M. Šeršņova. Policijas novērojumi rādot - lai arī iepriekš izskanējuši neskaitāmi brīdinājumi, daļa cilvēku joprojām neaizslēdz sava īpašuma durvis. Tas savukārt atvieglo zaglim "darbu". Tāpat M. Šeršņova atgādina, ka, dodoties prom no mājām, nevajadzētu atstāt vēdināšanas režīmā ne logus, ne durvis.

F64

"Vēl viens veids, kā nodrošināties pret zagļiem, ir uzstādīt signalizāciju, kustības sensorus, izvēlēties dzelzs durvis, un mājdzīvnieks, kas sargā, arī nāks tikai par labu," padomu dod policijas pārstāve. "Garnadži suņus atzīst par lielāko traucēkli, jo tie pievērš apkārtējo uzmanību. Tāpat atsevišķos gadījumos zagļi nevēlas riskēt un stāties pretī lielākam sunim."

Svarīgas ir arī labas attiecības ar kaimiņiem - dodoties uz laiku prom, noderīgi kādu palūgt pievērst uzmanību jebkurām aizdomīgām darbībām. Ieteicams arī vienoties ar kādu, kas no pastkastītes izņem sūtījumus. Pilna pastkastīte zagļiem var būt signāls, ka mājokļa saimnieks devies prom.

Avots: liepajniekiem.lv

Svarīgākais