Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Viņķele izbola acis par Klimoviča teikto: Sievietei reproduktīvā vecumā nav vietas politikā

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Trešdien Latvijas mediji informēja, ka veselības ministre Anda Čakša ir trešā bērniņa gaidībās. Lai gan ministre sola, ka turpinās pilnvērtīgi strādāt, publicists Roberts Klimovičs televīzijas kanāla RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs" neslēpa savu viedokli par sievietēm politikā.

Raidījumā "Preses klubs", kurā trešdien piedalījās ne vien publicists Roberts Klimovičs, bet arī bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Saeimas deputāte Ilze Viņķele, kārtējo reizi R.Klimovičs izcēlās ar visai netipisku viedokli par sievietēm politikā.

Ekrānšāviņš no video

"Es ļoti priecājos par Čakšas kundzi. Viņa tagad var izbaudīt to sievietes prieku, laimi un rūpes par bērnu. Es esmu ļoti priecīgs, tomēr zinot sievietes attiecības ar kosmosu, kalendāru, viņas saprātīgumu dažās dienās, sieviete reproduktīvā vecumā vispār nedrīkst būt nekādās valdībās un lemšanās. Pusē no menstruālā cikla dienām viņas ir nesaprātīgas," sarunā uzsvēra R.Klimovičs.
Tiesa, šim viedoklim, iespējams, nepiekrita parējie "Preses kluba" viesi. Piemēram, M.Gulbis vien pasmējās par visai interesanto A.Klimoviča viedokli, tikmēr allaž aktīvā Saeimas deputāte I.Viņķele vien nedaudz pasmīnēja par publicista izteikumiem.