Sieviete sašutusi par bankas pieeju klientu apkalpošanā

© F64

Linda Hakīma facebook dalījusies ar savu pieredzēto "SEB bankā". Viņa ir pikta - pakapojums nav saņemts, bet nauda tikusi iekasēta tik un tā.

"Kolosāli mani noservisēja SEB Banka. Ārzemēs dzīvojošās māsas uzdevumā, ar pilnvaru zobos aizgāju uz SEB banku, lai pasūtītu māsai karti, kas beidzas augustā. Sūtīt uz Vāciju izmaksā neadekvāti dārgi un tā kā šonedēļ tāpat lidoju uz Vāciju, plānojām, tā teikt, divus zaķus nošaut. Aplūkojot manu pilnvaru darbiniece atzīst, ka šādu darbību diemžēl veikt nevarēs, jo tas specifisiki nav norādīts konkrētajā pilnvarā.

Nu labi, pačakarēts laiks, bet ko darīt. Ziņošu māsai, ka tomēr nāksies maksāt par dārgo sūtījumu uz Vāciju. Jau grasos celties kājās, kad darbiniece paziņo, ka viņai mani ir jāreģistrē kā klientu (?!), jo tāda esot kārtība ar ļaudīm, kas ierodas ar pilnvaru. Nuu, ok. Sieviete prasa dzīves vietas adresi, telefonu, e-pastu u.t.t Viss notiek ļoti lēni, bet nu labi- katram savs temps. Kad jau domāju, ka tas viss - nē, vēl esot jānokopē mana pase, pilnvara laulības apliecība, māsas laulības apliecība.

Labi, ka pirkstu nospiedumu un tīklenes skenēšanu šoreiz neveica. Finālā kundze pavisam nevainīgi uzjautā - man komisijas maksu no konta noņemt? Ko?? WTF??? 1) ne es, ne māsa plānoto pakalpojumu neesam saņēmšas 2) esmu pačakarējusi laiku, lai 3) pret savu gribu tiku reģistrēta par SEB bankas klientu (?) 4) atstāju bankā čupu ar privātu dokumentu kopijām, un 5) beigās vēl māsa ir atbrīvota no 6,5 Eiro.. par ko tieši? Par bezjēdzīgu pakalpojumu, ko neviena no mums nav lūgusi?


Tagad ir skaidrs, kā bankām gada beigās tik lieliski peļņas cipari sanāk, ja šādā veidā, ar absurdiem un izdomātiem ”pakalpojumiem” tiek slaukti cilvēki. Šis inspirē uzsākt savu biznesu - došos randomā klāt cilvēkiem un vienkārši piestādīšu rēķinus jeb “ komisijas maksu” - par ko? A da par jebko," sašutusi ir Linda.

Savu redzējumu par notikušo sniedz arī "SEB banka".

"Kopumā tas patiešām tā ir, ka banka iekasē komisiju par klientu apkalpošanu ar pilnvaru (jo tas ir laiks, lai pilnvaras tekstu izvērtētu, pārbaudītu pilnvaras derīgumu). Gadi un dažādie gadījumi rāda, ka ļaunprātības, kas tiek izspēlētas krāpniecības nolūkos, dažkārt ir prātam neaptverams. Nevainīgas pilnvaras izvēršas par ilgi plānotiem krāpniecības mēģinājumiem, tāpēc pilnvaras tiek analizētas un veikts tikai tas, kas tajās ir minēts. Pēc minētā - mēs izvērtējām pilnvaru un secinājām, ka paveikt iecerēto uz tās pamata nevaram. Un tieši tāpēc - komisiju, kas tika iekasēta, ņemt īsti nebija pamatoti. Esam visticamāk kļūdījušies. Ja pilnvarā minētais pakalpojums tiktu veikts, tad komisijas maksas piemērošana būtu pamatota," skaidro "SEB bankas" pārstāve Agnese Strazda, piebilstot, ka parasti banka veic pilnvarotā reģistrēšanu. Tāpat viņa lūdz atsūtīt kontaktus, lai bankas darbinieki varētu ar sievieti sazināsies par situāciju, lai to atrisinātu cienīgi.