FOTO: Dabas draugus satrauc britu darbības pie Lubānas ezera

© Gaidis Grandāns/facebook

Putnu vērotājs Gaidis sociālajos tīklos dalījies ar pārdomām par kādu britu kompāniju. kura radot nepatīkamas aizdomas, ka tiek iztukšotas putnu ligzdas pie Lubāna.

"Putnojot Lubāna mitrāja apkārtnē pagājušajā nedēļā sanāca sastapt dīvainas personas. Seši britu putnu ligzdu meklētāji siroja pa Lubāna apkārtni.

Bruņojušies nevis ar binokļiem, teleskopiem vai foto kamerām, bet gan ar koka nūjām rokās, šie vīri vairāk nekā nedēļas laikā atraduši tādu Latvijā retu putnu sugu ligzdas kā ķikuts, klusais ķauķis, svītrainais ķauķis. Lieki piebilst, ka šī bija komandas otrā vizīte Latvijā un pērn izdevies atrast pat mazā ērgļa ligzdu un nobildēt ligzdas saturu (resp. - uzkāpt pie ligzdas). Patiešām biju iedomājies, ka ligzdu un olu meklēšana ir kaut kas no pagātnes.

Olu fotogrāfētāji ir viesojušies ne tikai Latvijā, bet līdzīgu mērķu vadīti pabijuši arī Spānijā, Islandē u.c. Es patiešām ceru, ka kļūdos un šie džentelmeņi nav izzaguši olas kolekciju vajadzībām (šis rūpals Britānijā joprojām gana aktuāls, dažu putnu sugu olām melnajā tirgūs sasniedzot iespaidīgas summas)," norāda Gaidis.

Cilvēki, kuri seko šai kompānijai sociālajos tīklos, norāda, ka viņi neveic neatļautas darbības.

Svarīgākais