Skolas vadība aizliedz audzēknei apmeklēt izlaidumu; kādēļ?

© f64

Kā jau visiem zināms, vasaras sākums saistās ne tikai ar laisku atpūtu un atvaļinājumiem, bet arī ar svīnīgajiem skolas izlaidumiem. Nereti šo notikumu gaida jebkurš skolas solā sēdošais. Tomēr dažkārt mēdz gadīties, ka skolas vadība nolemj, ka kāds izlaidumā piedalīties nevarēs.

Māmiņa Jekaterina pauž jūtamu satraukumu par savu meitu, kurai 6. klases izlaidums Jelgavas 3. sākumskolā varētu iet secen, vēsta raidījums Bez Tabu.

"Manai meitai ir grūtības apgūt matemātiku, tāpēc viņai būs jāpaliek uz vasaras darbiem. Papildus tam, divas nedēļas pirms izlaiduma meita salauza kāju un nevarēja apmeklēt skolu. Dienu pirms izlaiduma mani pārsteidza zvans no klases audzinātājas ar paziņojumu, ka mana meita nedrīkst apmeklēt izlaidumu! Tā esot izlēmusi skolas vadība.

f64

Kaut arī ir skaidrs, ka meitai nepieciešams pagarinātais mācību gads, lai uzlabotu zināšanas tieši matemātikas priekšmetā, lai vēlāk būtu daudz vieglāk apgūt mācību vielu, tāpat paliek neskaidrs jautājums, kāpēc meitene nevar apmeklēt savu izlaidumu?" nesaprot māte.
Tostarp izglītības kvalitātes dienesta direktors Juris Zīvarts pauž savu viedokli, ka skolai nav pamata liegt bērnam apmeklēt izlaidumu.
"Bērns jebkurā gadījumā būtu nokārtojis šos papildu mācību pasākumus un pārcelts uz 7. klasi, tāpēc viennozīmīgi skolēnam bija jādod iespēja piedalīties skolas pasākumā!" norāda direktors.

Jelgavas 3. sākumskolas pārstāvjiem ir aizrādīts par šādu rīcību un aicināti šādus gadījumus vairs nepieļaut, kā arī pret visiem bērniem izturēties ar vienlīdzīgu attieksmi.

Svarīgākais