VIDEO: Rīdzinieks neizpratnē - kebabnīcas darbinieki nespēj sarunāties latviski

© Ekrānšāviņš

Kāds rīdzinieks sociālajā tīklā Facebook publicējis video, kurā iemūžināta saruna ar ēstuves "Pakistānas kebabs" darbiniekiem, kuri nespēja ar klientu sarunāties latviski. Publicētais videomateriāls un latvieša attieksme raisījusi divējādas sajūtas sociālo tīklu lietotāju vidū.

Raivis Deinats iemūžinājis un Facebook publicējis sarunu ar diviem "Pakistānas kebabs" darbiniekiem Rīgā. Klients neatlaidīgi prasa, vai un ko šeit ir iespējams pasūtīt un, vai darbinieki saprot latviski. Puiši latviešu valodu nepārzina, vien pāris frāzes.

Video autors vēlas, lai materiāls nonāk ari līdz Valodas centram: "Kāpēc nekad neesmu ēdis kebabu? Share & like, lai tiek līdz Valsts valodas centra darbiniekiem."

Komentāros zem ieraksta gan valda dažādi viedokļi. Vieni atbalsta vīrieša rīcību un ir šokēti, ka darbinieki nezina valsts valodu. Citi komentētāji norāda, ka valsts valoda, protams, ir jāzina, lai varētu strādāt, taču norāda uz vīrieša netaktisko rīcību pret abiem ārzemniekiem, aicinot palīdzēt šiem cilvēkiem nevis viņus tincināt. Citi norāda, ka šajā ēstuvē bijuši un problēmas ar komunikāciju nav bijušas, jo nepieciešamās frāzes darbinieki saprot un viss esot sarunājams.

Svarīgākais