Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Atklājušās jaunas detaļas nogalinātā medņa lietā

© pietiek.com

Jau vēstīts, ka pirms pāris nedēļām sabiedrībā lielu sašutumu izraisīja "Mārtiņa beķerejes" īpašnieka Mārtiņa Kalniņa ievietotā fotogrāfija sociālā medija Instagram kontā, kurā redzams viņš ar nomedītu medni. Portāls pietiek.com vēsta par jaunumiem šajā lietā.

Portāla pietiek.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Mārtiņš Kalniņš, par spīti iepriekš paustajam, nespēj nosaukt konkrētu vietu Somijā, kur veiktas medības, kā arī to kas šīs medības organizējis un nespēj uzrādīt nevienu dokumentu, kas apliecinātu medību leģitimitāti.

“Senos laikos latviešu mednieki mēdza teikt: kas nav nomedījis medni, tas nav...” - ar šādu pavadtekstu Kalniņš attēlu, kurā redzams viņš pats, nošautais mednis un ierocis ar klusinātāju, uz brīdi bija ievietojis savā Instagram profilā.

Atgādinām, ka Latvijā jau 6 gadus ir aizliegtas medņu medības. Līdz ar to, ja putns nošauts Latvijā pēc aizlieguma stāšanās spēkā, Kalniņam draudētu administratīvā un, iespējams, arī kriminālatbildība.

Tiesa, teorētiski iespējams, ka apdraudētais putns, kuru parasti iespējams nomedīt tikai riesta laikā, kad tas zaudē jebkādu modrību, varētu būt nošauts arī kādā citā valstī.

Mārtiņš Kalniņš portālam "kasjauns.lv" iepriekš vēstīja, ka mednis esot nogalināts pilnīgi legālās viesmedībās Somijā.

Taču šī versija ir izrādījusies apšaubāma - Kalniņš tā arī nespēj ne tikai uzrādīt kādus dokumentus, bet pat nosaukt it kā Somijā notikušo medību organizatorus, kuri tad varētu apliecināt, ka mednis tiešām nomedīts tur.

Tāpat "Mārtiņa beķerejas" īpašnieks nespēj minēt arī precīzo it kā Somijā notikušo medību vietu un laiku. Kalniņš neatklāj pat to, kādu iemeslu dēļ, ja reiz mednis nomedīts likumīgi, viņš, rodoties sabiedrības interesei, tādā steigā mēģināja izdzēst fotogrāfiju.

Avots: pietiek.com