Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Atklāti jauni fakti sašutumu izraisījušā nogalinātā medņa lietā

© pietiek.com

Pirms kāda laika Latviju satricināja sociālajā medijā Instagram ievietota fotogrāfija, kurā kāds Mārtiņš pozē ar nošautu medni, lai gan medņu medības pavasarī ir aizliegtas. Pats Mārtiņš gan atzīst, ka mednis esot nomedīts legāli Somijā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Valsts meža dienesta medību nodaļas vadītājs Valters Lūsis apstiprina, ka ir saņemta informācija par fotoattēlu, kurā kāds vīrietis dižojas ar nošautu medni. "Ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība un šī te persona, kas figurē šajā gadījumā arī tiks uzaicināta uz pārrunām un paskaidrojuma sniegšanu šajā sakara," vēsta V. Lūsis. Viņš arī norāda, ka vajadzības gadījumā sazināsies ar konkrēto vietu, kur notikušas medības.

Savukārt pats Mārtiņš, kurš, kā liecina portālā "pietiek.com" ievietotā informācija, esot "Mārtiņa beķerejas" īpašnieks, stāsta, ka mednis ir nomedīts legāli organizētās viesmedībās Somijā, kur nepastāv šo putnu medīšanas aizliegums.

Latvijas Dabas fonda loceklis Jānis Ķuze stāsta, ka vīrietim ir jāspēj ar dokumentiem pierādīt, ka medības tik tiešām notikušas Somijā un ka viņam bija atļauja putna ievešanai Latvijā.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Ir iespējams, ka arī šajā gadījumā lieta beigsies vien ar sabiedrības sašutumu, tomēr V. Lūsis atgādina: "Ja šāda veida informācija [nomedītu dzīvnieku foto] tiek publicēta, tad vajadzētu paskaidrot šos apstākļus, kādos dzīvnieks tika nomedīts. Tad varbūt arī tiktu atkristu daudzi pārmetumi un neskaidrības. Tas jau nav pirmais gadījums, kad mednieki savas rīcības dēļ nonāk krustugunīs.''