SKUMJI: Pusgadu vecu suņu meiteni pamet, jo ir apnikusi

© Facebook/Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds"

Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds" sociālajos tīklos dalījusies ar skumju suņu meitenes stāstu, liekot aizdomāties par kucēnu dāvināšanu, nepārbaudot, vai jaunie saimnieki būs gatavi par suni rūpēties visu mūžu.

"Ja mums vēl kāds uzdrīkstēsies pārmest, kad kādam kucēnu dāvinātājam aizrādām par sekām, tad šos cilvēkus visus labprāt gribētu satikt klātienē, kad tiek ievests kārtējais "labās rokās nonācis kucēns".

Aptuveni 6 mēnešus jauna kucīte. Dāvināta vai atdota, kurš tad tagad ies to atzīt, bet, viennozīmīgi, ka apnikusi. Jā, apnikusi, jo iegādāta ar mērķi, kad saimniecei licies, ka viņas dzīvokli ir iekārojuši zagļi. Tālāk "gādīgā" saimniece bija gatava kucēnu izmest uz ielas vai atdot tālāk pirmajam, kurš gribēs, jo neesot vēlēšanās ne vest laukā, ne skolot, ne audzināt.

Zinām gan saimnieci, gan visu stāstu kopumā, bet ļoti gribētu satikt šī suņa pirmos saimniekus. Galu galā - noteikti, ka viņu kucēni arī ir nonākuši labās rokās un uzņemas visu atbildību, ja tā nav. Vai ne?

Kucītei ap kaklu bija dzeloņainā kaklasiksna, tramīga, bailīga, izmisusi. Ļoti baidās no vīriešiem - kad tika mainīta kaklasiksna, viņa no bailēm apčurājās.

Pilni sludinājumu portāli ar cilvēkiem, kuri dāvina, atdod un pārmet, ja par to tiek aizrādīts. Pārtikas un veterinārais dienests - sagatavosim jums vēstuli ar adresēm un šo dāvinātāju kontaktiem. Ja citādāk nevar, vai nav interese to pārtraukt, tad palīdzēsim jums veikt pienākumus, kuri ir jūsu uzraudzībā," ar stāstu dalās patversme.