Sanktpēterburgas "viltus terorists'' nāk klajā ar pārsteidzošu stāstu

© scanpix

Jau vēstījām ka 3. aprīlī Sanktpēterburgas metro nogranda sprādziens, kurā dzīvību zaudēja 14 cilvēki un vēl vismaz 50 tika ievainoti. Sākotnēji par galveno aizdomās turamo sprādziena rīkošanā tika meklēts Krievijas iedzīvotājs Andrejs Ņikitins. Viņa fotogrāfija tika publicēta ne tikai Krievijas, bet arō pasaules medijos, radot viņam lielas problēmas, vēsta portāls "rbth.com".

Neilgi pēc tam, kad Sanktpēterburgu satricināja sprādziens metro, medijos tika nopludināta fotogrāfija ar iespējamo teroristu. Fotogrāfijā bija redzams Andrejs, tumšā apģērbā. Krievijas medijs "REN TV" vēstīja, ka Andrejs iegājis metro stacijā "Tehnoloģiskais institūts" 20 minūtes pirms sprādziena, tur atstāja koferi ar spridzekli un aizgāja.

Andrejs bija pārsteigts, kad medijos ieraudzīja savu fotogrāfiju un pats devās uz policijas iecirkni, lai pierādītu savu nevainību. Pēc nopratināšanas Andrejs tika palaists mājās, tomēr ar to viņa stāsts nebeidzas. Jau vēlāk Andrejs no Sanktpēterburgas ar lidmašīnu vēlējies lidot mājās uz Orenburgu caur Maskavu. Lidmašīnā no Pēterburgas uz Maskavu pasažieri atpazina medijos redzēto vīrieti un attiecās lidot vienā lidmašīnā ar viņu. Andrejs tika izsēdināts no šī reisa, bet pēc pārbaudēm un sarunas ar atbildīgajiem dienestiem, Andrejam tika nodrošināta vieta citā lidmašīnas reisā.

Turklāt viltus ziņu dēļ, par to, ka viņš varētu būt terorists, Andrejs tika atlaists no darba. Nav zināms, kādā nozarē Andrejs strādājis, tomēr ir zināms, ka viņš strādājis Krievijas pilsētā Ņižņevortovskā.

"Žurnālisti, kuri mani nosauca par teroristu vēl aizvien meklē mani, manus draugus un radiniekus. Tā rezultātā es pat nevaru lidot ar lidmašīnu. Lūdzu lieciet mani mierā un ļaujiet man dzīvot savu dzīvi," norāda Andrejs.

Svarīgākais