Atklāti jauni fakti par baiso avāriju Vidzemē

© Ekrānuzņēmums no video/ Degpunktā

Piektdien, 31. martā, tikai dažus kilometrus aiz Siguldas notika avārija, kurā tika iesaistīts pasažieru autobuss un vieglā automašīna un kurā cieta divas jaunas sievietes un autobusa šoferis. Šobrīd ir atklāti jauni fakti saistībā ar šo avāriju, vēsta raidījums "Degpunktā".

Tikai dažus kilometrus aiz Siguldas pilsētas zīmes pasažieru autobuss, kas bija ceļā no Rīgas uz Alūksni taranēja vieglo BMW markas automašīnu to pilnībā iznīcinot.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis vēsta: "Notikuma vietā labajā pusē bija uz sāniem vieglā automašīna un redzējām kreisajā pusē bija autobuss. Izlūkošanas rezultātā konstatējām, ka vieglajā automašīnā ir viena sieviete guļus stāvoklī, bet otra atradās uz zemes netālu no automašīnas. Vienu daļu no mūsu grupas mēs nosūtījām atbrīvot automašīnā esošo sieviete, bet otra devās izlūkot autobusu." Sākotnēji šķita, ka no autobusa visi izkļuvuši ārā pašu spēkiem, tomēr vēlāk atklājās, ka autobusa šoferis vēl atrodas transporta līdzeklī un cieš lielas sāpes lauztās kājas dēļ. Pēc mediķu palīdzības un pretsāpju medikamentu ievadīšanas izdevās vīrieti iznest no autobusa.

Agrāk izskanējusī versija par to, ka vieglā automašīna veica neapdomīgu apdzīšanas manevru nav izrādījusies patiesa. Tiek vēstīts, ka automašīnas vadītāja bija nolēmusi apgriezties braukšanai pretējā virzienā, bet diemžēl miglas vai kādu citu apstākļu dēļ, nepamanīja autobusu un izbrauca tam tieši priekšā. Vieglajai automašīnai pie stūres, visticamāk, bijusi tās īpašniece - 26 gadus veca sieviete, kura strādā par pavāri kādā restorānā.

Svarīgākais