Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Medicīnas darbinieku kļūdas dēļ vīrietis piedzīvo ļoti nepatīkamu brīdi

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Kāds vīrietis piedzīvojis ļoti nepatīkamu brīdi, kad savā e-pastā saņēma vēstuli no ''E. Gulbja laboratorijas'' ar svešas personas analīžu rezultātiem. Turklāt pats vīrietis asinis laboratorijai nemaz nenodeva, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vīrieša sieva Ineta stāsta, ka viņas vīra e-pastā nonākušie dati parāda visu svešā cilvēka veselības stāvokli. Norādītas personas vārds un uzvārds sakrīt ar viņas vīra vārdu, tomēr personas kods ir cits. Tieši tāpēc ģimene ir neizpratnē, kā varēja notikt šāda kļūda. Turklāt Inetas vīrs "E. Gulbja laboratorijā" savas analīzes nekad nav nodevis. " Man negribētos, lai manas analīzes nonāktu kāda cita cilvēka e-pastā bez jebkādām parolēm un kodiem, un būtu aplūkojamas jebkuram," stāsta sieviete.

Laboratorijā skaidro, ka kļūda esot ārstējošā ārsta vaina, kurš esot norādījis nepareizu e-pasta adresi. "E. Gulbja laboratorijas" valdes locekle Sandra Dimante stāsta, ka viņai nepatīk, ka cilvēki izplata baumas par to, ka šāda sistēmas kļūda notiek regulāri, ja tā ir notikusi tikai vienu reizi.

Raidījuma žurnālistiem uz ielas nejauši izdodas sastapt kādu kundzi, kura ir piedzīvojusi tieši šādu pašu situāciju. Arī viņa apgalvo, ka no "E. Gulbja laboratorijas" saņēmusi svešas sievietes asins analīzes. "Es biju tik priecīga, kad saņēmu. Jūs saprotiet - tik elegantas analīzes, viss bija tik labi. Es aizgāju mājās un sapratu, ka nu es mēneša laikā nevarēju palikt tik vesela," stāsta kundze. Viņa arī apgalvo, ka zvanījusi uz laboratoriju un no sākuma tās darbinieki atteicās noticēt kļūdai, bet vēlāk atvainojās un atzina, ka sajaukuši datus.

Datu valsts inspekcija ir informēta par šo gadījumu un tālāk izmeklēs, vai šajā gadījumā ir pārkāpts likums.