13 gadus pēc tālruņa zādzības sievieti vajā nelaimes

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Pirms 13 gadiem Initas kundzei paziņa nozaga telefonu, kuru viņa bija paņēmusi līzingā no kompānijas. Kopš tā mirkļa sievieti saistībā ar šo telefonu vēl aizvien vajā dažādas likstas, vēsta raidījums "4. studija".

"Es nodevu lietu policijā. Policija izskatīja lietu un pieprasīja viņam atmaksāt, bet viņš to tālāk nezinu vai viņš to izdarīja, vai nē," stāsta Inita. Viņa lietas atrisināšanu uzticējusi policijai un tagad atzīst, ka tas esot bijis naivi.

Ticot, ka vainīgais ir atmaksājis piespriesto sodu telefona līzinga apmērā, sieviete pati vairs nav veikusi līzinga maksājumus. Tomēr šobrīd atklājies, ka telefona zaglis nav veicis maksājumus un Ilona tiek uzskatīta par parādnieci. "No manis tagad vēl tiek piedzīti soda procenti un ir nobloķēts mans bankas konts," savu sašutumu pauž Inita. Rezultātā parāds no 60 eiro ir pāraudzis līdz 1000 eiro.

Parādu piedzinēji no komentāriem atsakās, jo likums aizliedz izpaust trešās personas datus, tomēr atklāj, ka bloķēt bankas kontu ir tiesīgs tikai zvērināts tiesas izpildītājs pēc tam, kad spēkā stājies atbilstošs tiesas spriedums. Savukārt Inita apgalvo, ka neesot saņēmusi nevienu brīdinājuma vēstuli.