Pensionāre krāpnieku dēļ spiesta ņemt lielu kredītu

© F64

75 gadus vecā Veras kundze no Smiltenes ir kļuvusi par upuri kādā krāpniecības shēmā, kurā kāds vīrietis, izlikdamies par ūdens kvalitātes meistaru, apvārdojis kundzi un licis viņai parakstīt aizdevuma līgumu par 1000 eiro, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kad pie Veras kundzes durvīm zvanījis vīrietis teikdams, ka viņš ieradies pārbaudīt ūdens kvalitāti, sieviete bija pārliecināta, ka ieradies kāds no namu pārvaldes un ļāvusi vīrietim ienākt. Kad viņš ievietojis mēraparātu glāzē ar krāna ūdeni un glāzē ar novārīto ūdeni no tējkannas, abas nokrāsojušās nedabīgā krāsā. Vīrietis parādījis atzīmi uz skalas, kas nozīmējot, ka pieļaujamā piesārņojuma norma daudzkārt pārsniegta un šāds ūdens esot inde un dzīvībai bīstams. To dzerot, rodas dažādas slimības un pat onkoloģiskas saslimšanas. Jaunajiem cilvēkiem tas neesot tik bīstams, bet senioriem gan.

Vīrietis arī apgalvojis, ka lai uzlabotu situāciju ir nepieciešams ūdens filtrs. Vīrietis piezvanījis meistaram, sakot, lai pēc stundas ir klāt. Vera esot noticējusi vīrietim un nosaukusi viņam vārdu, uzvārdu, personas kodu un pases datus. Tad vīrietis kundzei devis parakstīt vairākus dokumentus. "Es domāju, ka parakstos par to, ka ir veikta pārbaude. Viss notika zibenīgi," atminas kundze. Tomēr patiesībā viņa parakstījusi ūdens attīrīšanas sistēmas pirkuma līgumu un aizdevuma līgumu par gandrīz 1 000 eiro. Ja līgumu lauž un no sistēmas atsakās, jāmaksā 342 eiro tik un tā. Interesanti arī tas, ka ūdens filtrs uzstādīts tualetē, nevis virtuvē pie krāna.

Turklāt par šāda veida krāpniecību Smiltenes pašvaldībā ir saņemtas vairākas sūdzības.

"Nē, es nevēlos sniegt nekādas intervijas," žurnālistiem pauž vīrietis, kas apmeklējis Veras kundzes dzīvokli. Taču viņš arī sola, ka noņems sistēmu un kundzei nebūšot par to jāmaksā ne 900 eiro, ne līgumsods.

Svarīgākais