Māmiņa sašutumā: Bērnam, mokoties ar zobu sāpēm, jāgaida pusotrs gads

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Kāda sieviete vārdā Baiba ir sašutusi par situāciju bērnu zobārstniecībā - viņas meitiņai sāka sāpēt zobs, bet nekur neesot bijis pieejams zobārsts, kurš bezmaksas pēc iespējas ātrākā laikā varētu šo zobu salabot, vēsta raidījums "4. studija".

"Man meitiņai sāka sāpēt zobs, un es sāku zvanīt un prasīt, kur ir pieejams valsts apmaksāts bezmaksas zobārsts. Izrādās, ka nekur viņa nav! Visgraujošākais bija, kad es piezvanīju uz Stomatoloģijas institūtu Dzirciema ielā. Viņi piedāvāja gaidīt pusotru gadu!" stāsta sašutusī māmiņa. Baiba stāsta, ka šobrīd bērnam ir iedotas zāles un zobs vairs it kā nesāp - abas gaidīs pierakstu uz jūniju.

NVD Ārstniecības pakalpojumu departamenta direktors Atis Martiņsons stāsta, ka ar katru brīdi palielinās ar stomatoloģiju saistīto sūdzību skaits.

Savukārt Stomatoloģijas institūta pārstāve Ieva Lielmane vēsta, ka katru dienu dežūrārsts var bezmaksas pieņemt 10 bērnus. Tad, kad šie 10 ir pieņemti, tad seko pacienti ar pierakstu. I. Lielmane arī min, ka ne tikai noslogotības, bet arī zemā zobārstniecības tarifa dēļ, Stomatoloģijas institūtam nav izdevīgi pieņemt vairāk pacientus par valsts apmaksātiem līdzekļiem.