Autovadītājs: Policists ar atņirgtu smaidu pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus

© Ekrānšāviņš

Kādu autovadītāju pārsteigusi policijas ekipāžas pārvietošanās uz Jelgavas šosejas. Tas licis aizdomāties par likumsargu visatļautību.

Portālam iAuto aculiecinieks stāsta par notikumiem uz A8 šosejas šī gada 22. februārī: "Pa Jelgavas šoseju devos Ozolnieku virzienā, kad pēc vairākiem luksoforiem pie Jaunolaines uzradās policijas "Opel Mokka".

Jau pašā sākumā manu uzmanību pievērsa tas, ka policists brauca pa kreiso joslu, atrodoties ārpus apdzīvotas vietas. Braucot pa labo malējo joslu ar ātrumu 90-95km/h, pietuvojos video redzamajam auto, taču neriskēju viņu apsteigt pa labo pusi.

Tajā brīdī policijas "Opel" nedaudz palielināja ātrumu, lai pielāgotos man, un turpināja apzināti bloķēt kreiso joslu, neļaujot citiem autovadītājiem tikt garām. Kreisajā joslā aiz policijas auto jau bija izveidojusies neliela rinda ar automašīnām.

Kad nedaudz samazināju ātrumu, lai vismaz pa labo pusi kāds mēģinātu tikt garām, arī policijas ekipāža samazināja ātrumu, turpinot bloķēt abas joslas. Bija redzams, ka šim policistam tas radīja baudu, jo tas ik pa laikam piebrauca tik tuvu, lai paskatītos uz mani un pasmīnētu ar plaši atņirgtu smaidu."


Šādi satiksme ritēja no Jaunolaines līdz Ozolnieku pagriezienam, kad policijas auto, strauji palielinot ātrumu, nogriezās uz Ozolniekiem.

"Tālāk braucām divatā līdz Ozolniekiem ar ātrumu 70km/h (atļautais 90km/h). Satiksme bija tik liela, ka to apdzīt nevarēja. Arī caur Ozolniekiem braucām ar ātrumu 30-35km/h," raksta šoferis.

Kā vēsta portāls, ceļu satiksmes noteikumos automašīna kreisajā braukšanas joslā drīkst atrasties, ja labā malējā josla ir aizņemta vai arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.

Svarīgākais