CIETSIRDĪBAS KALNGALS: Bezpalīdzīgs suns vairākas dienas guļ pilsētas centrā

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Priekules iedzīvotāji ir sašutuši par pilsētas atbildīgo dienestu rīcību saistībā ar bezpalīdzīgā situācijā nonākušu suni, kas, iespējams, tika notriekts ar mašīnu un vairākas dienas gulēja pilsētas centrā, gaidīdams palīdzību, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Priekules iedzīvotāji vēsta, ka februāra pēdējos un marta pirmajos datumos pašā pilsētas centrā, ielas malā gulējis novārdzis suns. Tur pat netālu atrodas slimnīca, policijas iecirknis un pat veterinārā klīnika, tomēr atbildīgie dienesti par suni nav likušies ne zinis vairākas dienas.

Vietējie iedzīvotāji suni ir nodēvējuši par vienaldzības pieminekli, jo slimnīcas darbinieki un citi iedzīvotāji nesuši dzīvniekam gan pārtiku, gan siltas segas, bet atbildīgie dienesti vairākas dienas neesot darījuši neko, lai parūpētos par nelaimē nonākušo dzīvnieku.

Vietējā veterinārārste Inita, kuras klīnika ir vien pārdesmit metru attālumā esot baidījusies pārbaudīt suņa veselības stāvokli. Telefonsarunā viņa stāsta, ka neesot varējusi piekļūt sunim, jo dzīvnieks izrādījis agresiju. Tiesa, dažs vietējais uzskata, ka speciāliste nav pildījusi savu kā veterinārārstes pienākumu, norāda, ka cilvēki, kuri palīdzējuši sunim ar pārtikas un deramā ūdens apgādi, varēja piekļūt dzīvniekam bez problēmām.

Domes priekšsēdētāja Vita Jablonska stāsta: "Pilsētas saimnieks suni ķēra. Viņš viņu bija noķēris, bet tad suns izmuka un viņš viņam lika mieru. Tā kā vēl trešajā dienā tas suns joprojām tur bija, tad viņu aizveda uz patversmi." Par sīkākiem komentāriem domes priekšsēdētāja aicina sazināties ar pilsētas saimnieku, tomēr šī persona no sarunas ar medijiem atteicās.

Visbeidzot - pēc vēl lielākas iedzīvotāju uzstājības atbildīgie atkārtoti ķērušies pie darba, un viņiem suni izdevies nogādāt Liepājas patversmē “Dzīvnieku aizsardzības grupa”. Izrādās, tā ir kucīte, ne vecāka par 5 gadiem, nečipota. Suņu dāma ir ļoti veselīga. Ja 14 dienu laikā par ķepaini neizrādīs interesi esošie saimnieki, patversmes darbinieki viņu labprāt atdos gādīgās rokās.

Svarīgākais