Bauskas iedzīvotājus terorizē agresīvs suns

© scanpix

Vairāki kāda daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji Bauskā ir satraukušies un dzīvo bailēs par drošību, jo viņus regulāri terorizē agresīvs suns, kura saimniece nespēj dzīvnieku savaldīt, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Viena no sievietēm, kas dzīvo tajā pašā mājā, kur dzīvo agresīvais suns, vēsta: "Es staigāju ar savu suni, tad no kāpņu telpas iznāca sieviete ar diviem suņiem. Brūnais suns atņirdza zobus un metās virsū. Mēs bļāvām, lai viņa savāc savu suni, bet viņa atbildēja, ka suns viņu neklausa. Mums vajagot slēpties, jo, ja norausies otrs suns, tad mūs saplosīs."

Baušķenieces norāda, ka pa pagalmu klīst tādas pašas šķirnes suns, kura ciltsbrāļi pērnā gada novembrī Babītē līdz nāvei saplosīja piecus gadus vecu meitenīti.

Par šo gadījumu ir informēta gan Bauskas novada dome, gan Valsts policija. Par suņa vešanu pastaigā bez pavadas ir ierosināta administratīvā lieta. Tomēr agresīvā suņa saimnieks neuzskata, ka būtu rīkojies nepareizi: "Varbūt kaķus arī vajag piesiet, viņi arī ir agresīvi? Kur ir problēma? Es viņam (sunim) esmu blakus, esmu par viņu pārliecināts."