Pacienti: Daugavpils slimnīca ņirgājas par cilvēkiem

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Katru dienu Daugavpils reģionālo slimnīcu apmeklē ievērojams skaits pacientu, tomēr gan pacienti, gan viņu tuvinieki ir sašutuši par slimnīcas ārkārtīgi mazo automašīnu stāvvietu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pacienti uzskata, ka tā ir ņirgāšanās pret viņiem un viņu tuviniekiem, jo stāvvietā pietiek vietas vien dažiem desmitiem automašīnu, līdz ar to ir teju neiespējami atrast vietu automašīnai.

Stāvvietu trūkuma dēļ šoferi ir spiesti meklēt citus risinājumus, kur novietot auto. Vairāki autovadītāji izvēlas spēkratu atstāt zaļajā zonā, savukārt citi salīdzinoši tālu no slimnīcas - mežmalā. Līdz ar to ceļš līdz ārstniecības iestādei ir vēl ilgāks un apgrūtinošāks, jo lietus laikā uz gājēju pārejas, kas ved uz slimnīcu, veidojas liela, dziļa peļķe.

Kāda kundze, kas no Līvāniem slimnīcā nogādājusi savu radinieku stāsta: "Šoks! Nav kur likt automašīnas! Jāliek zem zīmes. Es iztērēju naudu ceļam, bet, par laimi, nebija jāmaksā sods, jo neieraudzīja policija. Kas par to maksātu?"

Slimnīcas teritorijā novietot spēkratus ļauts vien darbiniekiem. Par to vēsta arī ceļazīme, un iebraukšanu kontrolē sargs. Tomēr ir izņēmuma gadījumi, kad sargs atļauj automašīnu novietot arī slimnīcas teritorijā. Tas gan tiek atļauts tikai tajos gadījumos, ja slimnieks ir gulošs, pārvietojas ar grūtībām. Pēc slimnieka nogādāšanas uzņemšanas telpās šoferim uzreiz jāpamet teritorija un jāmeklē vieta ārpus tās (stāvlaukumā vai mežmalā).

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Komunālās saimniecības pārvalde” vadītāja vietnieks Artūrs Džeriņš stāsta, ka slimnīcas teritorijā netiek atļauta automašīnu novietošana, lai tas neapgrūtinātu neatliekamās medicīniskās palīdzības transporta kustību. Tomēr 2016. gada beigās tika izveidots jauna stāvlaukuma projekts, kas paredz 100 stāvvietas slimnīcas teritorijā, kā arī papildus notiek iepirkums uz Eiropas līdzfinansētu projektu jaunai tramvaja līnijas izbūvei, kas paredz izbūvēt paralēli Veselības ielai vairākas stāvvietas.