Vīrietis neizpratnē - zirgi salā un sniegā tiek turēti ārā

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Kāds vīrietis ir satraukts par redzēto - viņš novērojis, ka kādas Pierīgas zirgu saimniecības dzīvnieki atrodas ārā arī liela sniega un sala laikā. Vīrietis ir neizpratnē, vai šāda situācija ir normāla, vēsta raidījums "4. ceturtā studija".

Vīrietis stāsta, ka saimniecības zirgi āra aplokā parādījušies pagājušā gada pavasarī, kad zāle vēl īzti nebija izdīgusi. Arī vasarā dzīvniekiem neesot pajumtes, kur patverties no saules. Viņš domājis, ka zirgi rudenī tiks ievesti iekštelpās, tomēr tas nenotika.

Zirgu staļļa saimniece skaidro, ka šiem zirgiem ir elpošanas problēmas un ilgstoši stallī tie atrasties nemaz nedrīkst. Viņa arī stāsta, ka ja no bērnības zirgi tiek pieradināti, tad tas zirgam pat ir veselīgi. Arī vetārsti šādu turēšanas metodi atbalsta.

Zirgu eksperte Sandra Zaiceva skaidro, ka slikti zirgu turēšanas apstākļi būtu tad, ja dzīvniekiem aplokā vispār nebūtu ko ēst. Tomēr, ja ir nodrošināts vismaz siens, tad bažām nevajadzētu rasties. Viņa skaidro, ka zirgs ir tāds dzīvnieks, kurš 16 -18 stundas diennaktī pavada ēdot. "Ja cilvēks redz, ka zirgiem aplokā jau vairākas stundas nav, ko ēst, tad ir jāceļ trauksme," apgalvo zirgu eksperte. Viņa arī skaidro, ka reizēm zirgi tiek laisti ārā ar mētelīšiem, tomēr tad ir jāuzmana, vai nelīst lietus, jo tad mētelīši kļūst slapji un zirgam tas var kaitēt.