Sieviete šokēta par notikušo pie bērnu zobārsta; izrauti 6 zobi

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Hermīnes kundze ir šokēta par piedzīvoto RSU Stomatoloģijas institūtā, kur viņas 3 gadus vecajai mazmeitai vispārējā narkozē tika izrauti 6 zobi, vēsta raidījums "4. studija".

Bērns sūdzējās par stiprām zoba sāpēm, tāpēc tika aizvests pie zobārsta uz RSU Stomatoloģijas institūtu. Dežūrējoša zobārsta darba laiks jau bija beidzies, bet medmāsiņa apgalvoja, ka par samaksu varot pieaicināt citu ārstu un kaut uzreiz salabot vai izraut bojāto zobu. Tika apgalvots, ka vajadzētu maksāt aptuveni 500 eiro. Māte atteicās maksāt, jo tādas naudas ģimenei nebija, un ar bērnu devās atpakaļ uz mājām.

Nākamajā rītā ģimene ar meitenīti atkal devās uz klīniku, kur ārsts vispārējā narkozē bērnam izrāva 6 zobus. Vecmāmiņa uzskata, ka šos zobus nevajadzēja raut ārā, jo bērns vēl tikai aug un nākamie zobi var izaugt šķībi.

Stomatoloģijas institūta ķirurgs apgalvo, ka bērnam tika konstatēti vairāki bojāti zobi, kas būtu vai nu jālabo, vai jāizrauj. Lēmums izraut tik daudz zobu vienā reizē bijis bērna drošības jautājums, jo šie zobi nespētu mutē atrasties ilgāk par 3 gadiem.

Ģimene ir arī neizpratnē, kāpēc viņiem par šo manipulāciju vajadzēja maksāt, jo bērniem zobārstniecība ir par brīvu. Klīnikas pārstāvis skaidro, ka 59 eiro tika pieprasīti par narkozi, nevis zobu labošanu.

Tomēr ģimene netaisās padoties un sniegs sūdzību atbildīgajiem dienestiem, lai šī situācija tiktu izvērtēta.