Sprāgstvielu kolekcionārs Jaunjelgavā apdraud cilvēku dzīvības

© Ekrānuzņēmums no video

Kāds vīrietis Jaunjelgavas novadā kolekcionē sprādzienbīstamus priekšmetus, kas apdraud gan viņa, gan apkārtējo cilvēku dzīvības, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tiek vēstīts, ka vīrietis savās mājās glabā lielu daudzumu nesprāgušu kara laika lādiņu. Jau iepriekš šajā saimniecībā ir bijuši vairāki nelaimes gadījumi, kuros cietis "kolekcionārs". Piemēram, februāra beigās saimniecībā nogranda sprādziens, kurā smagi cieta pats vīrietis.

54 gadus vecā vīrieša vecāki apgalvo, ka viņš patiesībā dzīvo Aizkrauklē, savukārt saimniecībā Jaunjelgavas novadā tiek turētas viņa atrastās sprāgstvielas. Vīrieša māte ir sašutusi par sava dēla izdarībām: ''Man tādas dusmas, ka izturēt nevaru! Viņam tagad beigta roka! Nevaru izturēt! Ja vien es būtu redzējusi, ko viņš šeit dara… Viņam acs izšauta. Jau tā viena sabeigta. Žoklis arī beigts. Un tagad viņš pat nerunā, slimnīcā viņu caur trubiņu baro.''

Pēc februārī notikušās eksplozijas Valsts policijas un Nacionālo bruņoto spēku darbinieki no vīrieša mājām ar divām kravas automašīnām izveda visus viņa rīcībā esošos nesprāgušos Otrā pasaules kara lādiņus. Tie neitralizēti Ādažu poligonā, informē Valsts policijas Aizkraukles iecirknī.

Valsts policijā uzsākts kriminālprocess par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu.