UZMANĪBU: Brīdina par krāpšanu Facebook lapā

© scanpix

Vairāki cilvēki sociālajā medijā facebook.com ir pamanījuši lapu ar nosaukumu " Laimes lapa", kurā it kā var laimēt dažādas balvas. Tomēr cilvēki, kuri kāroto balvu "laimējuši" atzīst, ka šī lapa ir krāpnieciska, jo balvas nav saņemtas.

Kāda sieviete raksta: "Visiem FB lietotājiem....Gribētu Jūs brīdināt par šo lapu...Laimes LAPA... Šī lapa izlozē naudas balvas jaunākos telefonus un citas jaukas lietiņas... Tā nu bija pārsteigums, ka 19.02 es tiku atzīmēta, ka esmu laimējusi 750 eiro. Jauki... norādīts, lai ar viņiem sazinos. Sazinājos un viņi man pajautāja tikai numuru un ar mani sazināšoties kurjers par balvas piegādi... Sāku uzdot jautājumus.. Kāpēc balvu klātienē nevar saņemt utt... Viņiem mani jautājumi laikam nepatika un viņi mani bloķēja.. Un liedza turpmāk spiest like un komentēt!!!!"

Arī pie raidījuma "Bez Tabu" žurnālistiem ir vērsies vīrietis, kurš kļuvis par šīs lapas krāpšanas upuri. Viņš stāsts: "Es it kā vinnēju 28. janvārī 300 eiro, protams, es ar viņiem sazinājos, kā viņi bija lūguši. Bet, kad sazinājos vēlreiz viņi mani nobloķēja."

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija norāda, ka krāpniecisku portālu uzraudzība viņu pienākumos neietilpst. Par loterijām, kurās saskatāmas krāpnieciskas shēmas, viņi informējot policiju.
Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centrā šogad saņemtas jau vairākas sūdzības par krāpnieciskajām sociālo tīklu aktivitātēm, taču to apjoms šobrīd nav tik liels, lai uzsāktu lietvedību.

Svarīgākais