Dzīvokļa pārdevējs no vīrieša izkrāpj 900 eiro

© Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā gadā rīdzinieks Toms nolēma iegādāties dzīvokli Valkā. Viņš par 3200 eiro vērto dzīvokli iemaksājis 900 eiro, taču līdz šim nav ticis ne pie dzīvokļa, ne atguvis savus līdzekļus, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Viss notika kā pēc plāna - dzīvokļa īpašnieks pats sagaidīja Tomu Rīgā un aizveda viņu uz Valku, izrādīja dzīvokli un vēl atveda atpakaļ uz Rīgu. 2016. gada 8. maijā starp Tomu un pārdevēju Mārtiņu Lunderu tika noslēgts nekustamā īpašuma izpirkuma līgums. Tas paredzēja, ka Toms no pārdevēja iegādājas vienistabas dzīvokli Valkā, Rīgas ielā 5 -13. Līguma slēgšanas brīdī Toms Mārtiņam iedevis pirmo iemaksu skaidrā naudā 100 eiro apmērā.

"Aptuveni pēc 2 nedēļām viņš man zvanīja, teica, ka skaidrā naudā grib vēl 400 eiro. Satikāmies un iedevu. Pēc tam zvanīja un teica, ka vajag iemaksāt vēl. Biju samaksājis 900 eiro, kad teicu, ka pirkumu nepieciešams apstiprināt pie notāra. Tam viņš nepiekrita," stāsta Toms.

Abas puses noslēdza vienošanos par izpirkuma līguma atcelšanu, kas paredzēja, ka M. Lunders 10 dienu laikā līdz 2016. gada 10. jūnijam Tomam atmaksās 900 eiro. Neveiksmīgais pircējs norāda, ka līdz šim saņēmis tikai 50 eiro un kārtējos tukšos solījumus.

Valsts policijas Valkas iecirkņa priekšnieks Sergejs Majors norādīja: "Šī persona ir nonākusi policijas redzeslokā, bet diemžēl izmeklēšas interesēs es sīkāku informāciju neizpaudīšu."

Raidījuma žurnālistiem izdevās sazināties ar dzīvokļa pārdevēju Mārtiņu. Viņš žurnālistiem apsolīja nogādāt dokumentus, kas apliecina darījumu, tomēr tas tā arī netika izdarīts.