ABSURDS: Sieviete veikalā piedzīvo nepatīkamu pazemojumu

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Sieviete vārdā Inga vēlējusies savai meitai iegādāties jaunus apavus, tāpēc kādā dienā kopā ar ģimeni devās uz tirdzniecības centru "Spice". Tomēr tur sieviete piedzīvojusi pamatīgu pazemojumu un nepatīkamu attieksmi no apsargu puses, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Inga stāsta, ka ģimene esot apmeklējusi vairākus apavu veikalus līdz atradusi tīkamu zābaku pāri veikalā "Danija". ģimene jau vēlējusies doties prom no lielveikala, tomēr nolēma, ka jāapskatās kaut kas jauns vēl kādā citā "Spicē" esošajā veikalā. Tomēr tikai ieejot veikalā sākusi skanēt signalizācija pie ieejas durvīm, kas parasti skan, kad no veikala kāds mēģina iznest preci, par kuru nav samaksāts.

"Apsargi uzreiz mums pienāca klāt un jautāja, kas mums atrodas iepirkuma maisiņā. Mēs rādām, ka mums ir nopirkti zābaki, kuri pīkst," stāsta sieviete. Vēlāk noskaidrojās, ka vienā no zābakiem ir iestrādāts "pīkstulis", kuru nebija iespējams izņemt ārā.

Veikalā ģimene pavadījusi diezgan ilgu laiku - bija jāuzraksta paskaidrojums, kāpēc tiek atdoti tikko iegādāti zābaki, kā arī, jāsagaida veikala vadītāja, lai viņa apstiprinātu darījumu un sievietei tiktu atdota iztērētā nauda. "Bija tāda attieksme it kā mēs būtu vainīgi par to, ka esam nopirkuši šādus zābakus," stāsta Inga.

Sazinoties ar Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvi, viņa norāda, ka nav šāda likuma, kas aizsargātu pircēju par morālo kaitējumu ejot kādā no tirdzniecības centriem un pīkstot! Vienīgais, ko patērētājs var darīt - vērsties atpakaļ veikalā, kurā prece iegādāta, lai pārdevēji šo magnētu noņem.

"Danija" veikala vadītāja apgalvo, ka veikalā pārdotajiem apaviem "pīkstuļi" netiek lietoti, tāpēc nav zināms, kā šāda situācija radusies.

Svarīgākais