Aija Andrejeva atklāti stāsta par ģimenes traģēdiju

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Populārā latviešu dziedātāja Aija Andrejeva nesen LNT raidījumā "Profesija mamma" atklāti stāstīja par traģēdiju, kas piemeklēja Aijas ģimeni 2004. gada martā.

Aija Andrejeva stāsta, ka ģimenes stabilitāte sašūpojās līdz ar vecmāmiņas aiziešanu aizsaulē 2000. gadā. Pēc trīs gadiem mūžībā devās arī Aijas vectētiņš. Savukārt pēc tam, kad dziedātāja sāka savu dalību tolaik populārajā šovā "Fabrika", 2004. gada martā bezvēsts pazuda Aijas 13 gadus vecais brālis Anrijs. "Tajā brīdī ģimenes pavards pilnībā sabruka," stāsta dziedātāja.

Aija stāsta, ka šova dalībniekiem brīvdienās bija atļauts doties ārpus šova telpām. Sagadījās, ka tieši vienā no šādām brīvdienām dziedātājai bija vārda diena. Anrijs viņai piezvanījis un teicis, ka plāno apciemot māsu Ikšķilē, kur tolaik Aija dzīvoja, viņas vārda dienā. Abi saskaņoja sabiedriskā transporta laikus, lai teju vienlaicīgi iebrauktu Ikšķilē un varētu satikties. Pēcāk Anrijs pārdomāja un izlēma, ka pie Aijas nebrauks, bet dosies no vecmāmiņas uz aptuveni 2 km attālajām mājām, nevis apciemos Aiju. Tā bija pēdējā reize, kad kāds no ģimenes dzirdēja Anriju.

Sākumā ģimene Anrija meklēšanā iesaistījās paši - apzvanīja visus viņa draugus un centās noskaidrot, kur viņš aizgājis. Aija savu brāli raksturo, kā mierīgu mājas bērnu, kurš parasti apkārt neklaiņoja. "Vēl līdz šim ir to grūti saprast," pauž Aija, stāstot par brāļa pazušanu.

Svarīgākais