Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Skandalozi

NETICAMI: Stopiņos notiek mājdzīvnieku medības

© Larisa Kolmogorova/Facebook

Jau iepriekš vēstījām par vairākiem gadījumiem, kad Stopiņu novadā cilvēki atraduši savus četrkājainos draugus sašautus ar bultām. Raidījums "Degpunktā" vēsta, ka vēl aizvien policisti nav atraduši vainīgo grupējumu, kas spīdzina un nogalina dzīvniekus.

Pēdējā laika notikumi ir izjaukuši tik ierasto mieru Stopiņu novada "Dzidriņu" ciematā. Ciemata iedzīvotāji stāsta par gadījumiem, kad kāds kaķis ir pārnācis mājās ar skroti galvā, savukārt vēl kāds kaķis tika sašauts ar arbaletu.

Bulta kaķa Pipara ķermenī bija 22 centimetrus dziļi un tikai milimetri pietrūka, lai tā skartu dzīvībai svarīgus orgānus. Kaķa saimnieks paralēli policijas darbam, pats ir sācis vainīgo meklēšanu, meklējot palīdzību internetā. Savukārt citi ciemata iedzīvotāji pieļauj, ka cilvēku nežēlībā ir krituši arī citi dzīvnieki, tikai tie, iespējams, nav pārradušies mājās un saimnieki nemaz nezina, kas ar tiem noticis.

Veterinārārsts Jānis Beinerts atzīst, ka šī ir biedējoša tendence. Viņš arī vēlas uzteikt atbildīgo Pipara saimnieku rīcību, kuri nekavējoties devās pie ārsta, lai glābtu kaķa dzīvību.

Cietušo dzīvnieku saimnieki lūdz ikvienu iedzīvotāju, kuram ir jebkāda informācija par iespējamajiem ļaundariem, ziņot par to policijai.