Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Skandalozi

Ārzemnieks vēlas nokļūt Dobelē, autoostā pārdod biļeti uz Gulbeni

© Ekrānšāviņš, "Bez Tabu"

Raidījums "Bez Tabu" ziņo par gadījumu Rīgas starptautiskajā autoostā, kur kādam Grieķijas pilsonim pārdota biļete uz Gulbeni nevis uz viņa iecerēto galamērķi Dobeli.

Starpgadījums noticis valodas barjeras dēļ, biļešu pārdevējai nesaprotot ārzemnieka teikto angļu valodā. Vīrietis pēc laika sapratis, ka iegādājies biļeti uz pavisam citu Latvijas pilsētu, taču autoostas darbiniece atteikusies biļeti samainīt.

Par situāciju raidījumam pastāstīja aculiecinieks, kurš gaidījis autobusu uz mājām. Ivars izdzirdējis ārzemnieka centienus paskaidrot notikušo autoostas administrācijai. Darbinieki neesot sapratuši, ko grieķis viņiem skaidro. Ivars kļuvis par tulku abām pusēm. Vīrietis raidījumam pastāstīja, ka ārzemnieka angļu valoda nebija perfektā līmenī, taču Ivars viņu ir sapratis.

Autoosta skaidro, ka ja līdz reisa atiešanai atlikušas mazāk nekā divas stundas, tad nodot biļetes vairs nav iespējams. Ja atlikušās vairāk nekā divas stundas, pasažieris saņem 75% biļešu vērtības.

Iestāde norāda, ka pieņemot darbā cilvēkus, priekšroka tik dota tiem, kuri zina vairākas svešvalodas, bet realitātē reti, kad uz darbu kasēs piesakās cilvēki, kuri zina arī angļu valodu. Tomēr minimālo, nepieciešamo zināšanu ieguvi autoosta saviem darbiniekiem nodrošinot.