ABSURDS: Ģimene ir spiesta dzīvot veselībai bīstamos apstākļos

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Kāda ģimene, kura dzīvo Rīgā, M. Ķempes ielas nama 11. stāvā ir sašutuši, jo dzīvoklī jau vairākus mēnešu tek griesti. Dzīvokļa saimniece uztraucas par savas meitas veselību, jo viņai ir alerģija pret pelējumu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Dzīvokļa saimniece apgalvo, ka šo mēnešu laikā “Rīgas namu pārvaldnieks” nav atradis problēmas cēloni.

Sieviete apgalvo, ka dienās, kad ārā gaisa temperatūra nepārsniedz 0 grādu atzīmi, viss ir kārtībā. Tomēr tikko temperatūra pakāpjas virs 0 grādiem, tā griesti atkal sāk tecēt. Dīvains šķiet fakts, ka ģimene dzīvo 12 stāvu mājas vienpadsmitajā stāvā un augšējam kaimiņam nav ūdens problēmu. “Rīgas namu pārvaldnieks” ieteicis ierīkot sienā lūku, lai stāvvadus varētu apsekot. Tas arī tika izdarīts, tomēr pagāja vairāk nekā mēnesis līdz arī augšējā stāva kaimiņš ierīkoja nepieciešamo lūku.

Lai gan dzīvokļus apsekojuši vairāki inženieri, četru mēnešu laikā joprojām nav izdevies atrast problēmas cēloni, kamēr tas nav izdarīts, Māra nevar arī vērsties pie apdrošināšanas kompānijas. Tikmēr bojājumi dzīvoklī pieņemas spēkā.

“Rīgas namu pārvaldnieks” plāno uzsākt apsekošanas darbus arī uz jumta, atsedzot visas konstrukcijas. Pārvaldnieks arī sola, ka tiklīdz laikapstākļi atļaus, būs siltāks un sausāks, darbi tiks veikti.

Koplietošanas komunikāciju remonts iekļauts apsaimniekošanas cenā, un par to nebūs jāmaksā atsevišķiem dzīvokļa īpašniekiem. Tomēr remontdarbi ģimenes dzīvoklī netiks apmaksāti no pārvaldnieka maciņa. Tiek vēstīts, ka vaidīgs ir augšējā stāva kaimiņš - ja viņš laikus būtu nodrošinājis piekļuvi stāvvadiem, remonts tiktu veikts laikus.

Svarīgākais