ŠOKĒJOŠI: Vecāki Lietuvā nosit mazu zēnu, jo viņš nemāk lasīt

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Šonedēļ Lietuvu pāršalkusi traģiska vēsts - Lietuvas pilsētā Kedaiņos 26. janvārī vecāki nosituši savu četrus gadus veco dēlu, jo tas nemācējis pareizi izlasīt ciparus, vēsta portāls delfi.lt.

27 gadus vecais vīrietis un viņa dzīvesbiedrene 26. janvārī ap plkst. 10 no rīta likuši bērnam veikt dažādus lasīšanas uzdevumus, tomēr mazais puika nespēja pareizi izlasīt dažus ciparus. Abi vecāki nolēma, ka labākais pārmācīšanas veids būtu bērna vardarbīga pārmācīšana, tāpēc sāka viņu iekaustīt. Zēna sišana turpinājusies līdz brīdim, kamēr sievietei vajadzēja doties uz darbu. Viņa lūgusi vīrieti vairs zēnu neiekaustīt.

Kamēr māte bija darbā, zēns gulēja. Prokurors vēsta, ka zēns iespējams nav varējis piecelties gūto ievainojumu dēļ. Tiek norādīts, ka uz zēna ķermeņa nebija tādas vietas, kur viņš netika sists. 14 stundas pēc tam, kad bērns tika sākts iekaustīt, vecāki izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību, jo puisēns kļuvis bāls. Brīdī, kad ieradās ārsti, puisēns vairs neesot elpojis.

Atsaucoties uz prokurora stāstīto portāls delfi.lt vēsta, ka sākotnēji vīrietis neatzinās bērna fiziskā ietekmēšanā, tomēr vēlāk atzinies uz teicis, ka arī sieviete esot situsi bērnu. Prokurors pauž aizdomas, ka sieviete bija iebiedēta, tāpēc medicīnisko palīdzību neizsauca ātrāk, tomēr šī informācija vēl nav apstiprinājusies.