Latvijā par 10 000 eiro pārdod savvaļas kaķus

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Lai arī likums Latvijā aizliedz pārdot dažādus "ekskluzīvus" dzīvniekus, tomēr internetā var atrast vairākus sludinājumus, kuros tirgo savvaļas dzīvniekus. Tajā skaitā arī ekskluzīvas šķirnes savvaļas kaķus par 10 000 eiro, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sludinājumā par kaķēniem tiek minēts, ka cilvēkiem ir iespēja iegādāties savvaļas dzīvnieku pēcnācējus, kas ir ierakstīti Sarkanajā grāmatā kā izzūdoša suga. Lai iegādātos kaķēnu no konkrētā pircēja, vispirms esot jāpiesakās un tad jāgaida rindā, jo kaķi neesot pieejami nepārtraukti. Tomēr piesakoties un samaksājot pusi no kaķa summas šīs rūpalas īpašnieks dod garantiju, ka saņemsiet karakala vai servala šķirnes kaķus.

"Pasaulē viņi maksā 9 000 - 9 500 eiro, bet Baltijas valstīs viņi nav pieejami, tādēļ tāda cena. Man jau ir klients, kurš gatavs ņemt mazu kaķēnu. Cilvēki stāv rindā," vēsta kaķu pārdevējs.

Dabas aizsardzības pārvaldes CITES nodaļas vadītājs Jēkabs Dzenis stāsta, ka par šo tirgotāju jau ir saņemta informācija un viņam ir savvaļas dzīvnieku tirdzniecības atļauja. Vienošanās ar pārdevēju paredz, ka Dabas aizsardzības pārvalde tiks informēta par katru potenciālo savvaļas kaķu pēcnācēju pircēju, lai varētu veikt pārbaudes. tomēr pēdējā gada laikā pārvalde nav saņēmusi nevienu iesniegumu par to, ka konkrētais vīrietis būtu pārdevis kādu kaķi, lai gan pats tirgotājs žurnālistiem vēstījis pretējo.

Svarīgākais