NETICAMI: VID sociālajos medijos "izspiego" iedzīvotājus

© Emīls Desjatņikovs, F64 Photo Agency

Kāda sieviete saņēmusi paziņojumu no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) par to, ka viņa nav reģistrējusi saimniecisko darbību. Sieviete ir pārsteigta par šādu paziņojumu, jo strādā algotu darbu un visus nodokļus ir samaksājusi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sieviete vārdā Ineta Dembovska stāsta: "VID norāda, ka publiskajā telpā kļuvis zināms, ka es tirgoju bižutēriju (gredzenus un auskarus). Tas mani aizskāra, jo esmu godīga nodokļu maksātāja. VID algo darbiniekus, kas pārbauda, ko tirgo sociālajos tīklos."

Raidījuma žurnālisti pārliecinājušies, ka sociālajā medijā Facebook ir atrodama sieviete ar tādu pašu vārdu un uzvārdu, kura tiešām tirgo bižutēriju. Turklāt nepatiesi apvainotā Ineta apgalvo, ka Facebook ir norādījusi nepatiesu uzvārdu, līdz ar to viņa nesaprot, kā VID sasaistījis viņas vārdu ar otru sievieti. Rezultātā izveidojas absurda situācija - VID pieprasa paskaidrojumus no cilvēka, kurš nav saistīts ar e-komerciju.

VID nodokļu pārvaldes direktora vietniece Ilze Borance stāsta: ''Centīsimies identificēt to personu, kura darbojas zem šī lietotājvārda, vai tā ir konkrēta reģistrēta persona ar šādu vārdu uzvārdu. Kā mēs to darām, tā ir VID darba specifika. Protams, ka par to nestāstīšu.''

Tomēr Ineta netaisās padoties un plāno vērsties tiesā par goda un cieņas aizskaršanu.

Svarīgākais