Liepājas pašvaldība uz ielas izliek māmiņu ar maziem bērniem

© ekrānšāviņš no video/ Bez Tabu

Liepājas pašvaldība no tai piederoša dzīvokļa vēlas izlikt uz ielas sievieti ar diviem bērniem, jo neatzīst, ka sievietes vecmāmiņa, kas dzīvoja šajā dzīvoklī un jau ir devusies aizsaulē, ir sievietes radiniece, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sieviete vārdā Santa stāsta, ka 1974. gadā dzīvokli Santas vectēvam piešķīra par īpaši uzcītīgu darbu. Viņa dzīvoklī nodzīvojusi lielāko daļu savu mūža un kādu laiku tur bija deklarēta. Pirms kāda laika viņai gan nācies izdeklarēties no šī mitekļa, lai vecmammai varētu piešķirt maznodrošinātā statusu un saņemt pašvaldības palīdzību. Diemžēl Santas vecmāmiņa šī gada sākumā zaudēja cīņā ar vēža slimību un devās mūžībā.

Santa stāsta, ka vecmāmiņa bija vēlējusies, lai viņa ar bērniem paliek dzīvot dzīvoklī, tāpēc jau janvārī Santa mēģināja deklarēt savu dzīvesvietu tur. Tomēr to pašvaldība traktējusi kā pretlikumīgu darbību un nu sievieti ar diviem maziem bērniem patriec no mitekļa. Santa stāsta: "Nākamajā dienā pēc omītes bērēm man pateica: vai nu uzrakstu iesniegumu, ka piekrītu līdz 31. janvārim izvākt mantas, vai tās vienkārši tiks izmestas ārā. Es biju vienkārši šokā! Man jau tā pēc bērēm bija šoks, tad man paziņoja kaut ko tādu! Mēs brutāli tiekam izmesti ārā."

Liepājas pašvaldīpas pārstāve skaidro, ka likuma ietvaros vecmāmiņa neskaitās ģimenes loceklis, tāpēc Santa dzīvoklī likumīgi atrasties nedrīkst un viņai tas būs jāpamet.

Svarīgākais