Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS. Savickis: Dukuri laikam lieto dopingu

© F64

Pagājušo nedēļ galvenā mediju skandāla tēma ir Latvijas Tenisa savienības prezidenta un «Dinamo Rīga» padomes priekšsēdētāja Jura Savicka intervijā paustais viedoklis Krievijas ziņu portālam «Life.ru». Savickis teicis, ka viņam nepatīk, ja politiku jauc kopā ar sportu.

Viņš arī pieļauj, ka Latvijas skeletonisti Dukuri ir sliktā sportiskā formā, tāpēc negrib braukt uz nākamā gada februārī Sočos plānoto pasaules čempionātu. Par saviem vārdiem Savickis negrasās atvainoties Dukuriem un arī nemainīs savu viedokli.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Juris Savickis atzīst, ka šonedēļ kļuvis par interneta portālu sensāciju varoni. Vaicāts, vai nav domājis Dukuriem atvainoties par savu pretreakciju uz viņu publisko paziņojumu, viņš retoriski vaicā, par ko tad būtu jāatvainojas? «Jūtos pilnīgi normāli par saviem izteikumiem. Visa tā lieta tik spontāni sākās, kad Dukurs vecākais paziņoja, ka boikotēs pasaules čempionātu Sočos saistībā ar atklātajiem dopinga pārkāpumiem Krievijā. Tagad man mazlietiņ vairāk ir bijis laiks padomāt par šo situāciju. Iespējams, ka tas viss ir saistīts ar to, ka skeletonisti Dukuri paliek vecāki, laiks iet, un varbūt sportiskie sasniegumi vairs nebūs tādi. Domājot par savu nākotni, Dukuri varbūt ar šo paziņojumu gatavojas startēt politikā. Un Krievija, dopings, tas jau tāds labs temats. Es nezinu, kāpēc viņiem tas tā bija jādara. Varbūt tāpēc, ka vairs paši negrib braukt un piedalīties sacensībās!? Varbūt jūt, ka nevar vairs uzvarēt!? Tur var būt dažādi iemesli. Varbūt viņi uz Sočiem negrib braukt, jo ir trenējušies ar dopingu, ko baidās Sočos atklāt? Tur var būt vairākas tēzes attiecībā uz viņiem. Es pateicu to, ko domāju no sirds, ka dopings ir viena lieta, bet uzvedība ir cita lieta,» atklāj Juris Savickis.

Runājot par Krievijas sportistu dopinga tēmu, Savickis ir neizpratnē, kā sportisti var apvainoties uz citiem sportistiem par iespējamu dopinga lietošanu: «Nekas jau vēl nav pierādīts. Drīzāk tā ir atbildīgo iestāžu lieta, lai pārbaudītu un veiktu dopinga analīzes, un tad pieņemtu lēmumus. Nevis sportistam būtu jākritizē citi sportisti. Tā kā dopinga lietas ir ļoti garas, detalizētas un iet gadiem ilgi, es par to, lai visi sportisti veic dopinga analīzes, tajā skaitā arī Dukuri. Kāpēc viņus nevajag pārbaudīt? Un ko tad viņiem apvainoties? Tā taču ir normāla lieta, ka pārbauda dopingu. Tāpēc es neredzu, kāpēc uz mani ir jāļaunojas.»