Skolēni Valmierā riskē ar savām dzīvībām, lai nokļūtu skolā

© facebook/ Anna Kārkliņa

Pēdējo dienu laikā vietām Latvijā bija vērojams sals, kas izveidoja plānu ledus kārtu arī virs ūdenstilpēm. Uz šāda ledus vēl nav droši atrasties. Tomēr vairāki Valmieras skolēni, riskējot ar savām dzīvībām, pa ceļam uz skolu vai no tās droši šķērso pie skolas esošo ezeriņu, vēsta portāls "Valmieras Ziņas".

Arī šogad atkārtojas ierastā aina - riskējot ar dzīvību, skolēni pie Valmieras 5.vidusskolas šķērso plāno Dzirnavu ezeriņa ledu, novēroja portāls “Valmieras Ziņas”.

Valmieras pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Armands Miķelsons portālam norādīja, ka pieaugušie, kas atrodas uz ledus paši ir atbildīgi par savas rīcības sekām, taču viņi demonstrē sliktu piemēru bērniem, radot viltus drošības sajūtu. Savukārt par bērnu drošību primāri atbildīgi ir vecāki, tādēļ A.Miķelsons aicināja viņus pārrunāt ar savām atvasēm drošības jautājumus, lai novērstu iespējamās nelaimes.

Pašvaldības policijas priekšnieks informēja, ka ir devis rīkojumu saviem padotajiem pievērst lielāku uzmanību ūdenstilpnēm, taču darbinieku skaits, kas veic patruļas pilsētā, ir neliels, tādēļ neesot iespējams visu laiku uzraudzīt bīstamās vietas. Tādēļ ļoti svarīga ir līdzcilvēku attieksme, redzot šādu bīstamu rīcību. A.Miķelsons aicināja garāmgājējus nebūs vienaldzīgiem un aicināt bērnus nekavējoties nokāpt no ledus.

Arī vairāki sociālo mediju lietotāji ir šo pamanījuši un pauž savu sašutumu:

Svarīgākais