ŠOKĒJOŠI: Par puisēna izvarošanu Zviedrijā apsūdzēti 5 pusaudži

© Jeppe Gustafsson/TT

Zviedrijā, ceturtajā lielākajā pilsētā Upsālā, tiesas priekšā tiek saukti 5 pusaudžu zēni, vecumā no 16 līdz 17 gadiem, par jaunāka zēna izvarošanu, vēsta "The Local".

Puiši tika apsūdzēti otrdien, par Oktobrī notikušu agresīvu bērna, kas ir jaunāks par 15 gadiem, izvarošanu, kādā mežainā apvidū Zviedrijas pilsētā Upsālā, tā vēsta vietējais Zviedrijas laikraksts UNT (Upsala Nya Tidning).

Viens no zēniem ir arī apsūdzēts par tiesvedības gaitas kavēšanu un bērnu pornogrāfiju, pamatojoties uz to, ka apsūdzētais ir filmējis uzbrukumu un draudējis to ievietot internetā, ja upuris vērsīsies pie policijas.

Visi pieci noliedz apsūdzības. Viens no apsūdzētajiem policijai ir teicis, ka nav atradies uz vietas šī notikuma laikā. Divi apgalvojuši, ka viņiem nav nekādu atmiņu par notikušo, un atlikušie divi ir atzinušies pāris nozieguma detaļās, taču apstrīd, ka to vajadzētu klasificēt kā agresīvu izvarošanu.

Zēni, gan aizdomās turamie, gan upuris, visi bija ieradušies Zviedrijā kā bēgļi un zināja viens par otru jau pirms šī notikuma. Motīvu iespējamajai izvarošanai tā arī nav izdevies noskaidrot.

AP ziņu aģentūra ziņo, ka viņi ir lūguši patvērumu Zviedrijā kā nepavadīti nepilngadīgie no Afganistānas.