Latvijā uzdarbojas nežēlīgi sirmgalvju krāpnieki

© Vladislavs Proškins/ f64 photo agency

Vairāki sirmgalvji ir iekrituši nežēlīgu krāpnieku nagos, kas iemanījušies izkrāpt lielas naudas summas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kāda Tukuma iedzīvotāja Gaļina stāsta, ka svētdienā ar vīru devusies uz baznīcu, kad ceļā viņus uzrunāja kāds vīrietis ar sievieti un lūdza parādīt, kur atrodas Tukuma slimnīca, jo tur it kā esot ievietots viņu radinieks. Abi nolēma izpalīdzēt un sēdās svešinieku mašīnā, lai parādītu ceļu. Kad visi bija nonākuši pie slimnīcas, svešais vīrietis it kā sazvanījies ar slimnīcas darbiniekiem un uzzinājis, ka radiniekam veikta operācija. Viņš lūdzis sirmgalvjiem palīdzēt un iedot viņam 200 eiro, savukārt viņš pretī došot dolārus, kurus vēl nebija paspējis apmainīt pret eiro. Abi sirmgalvji neko ļaunu nenojausdami nolēma palīdzēt, atgriezās dzīvoklī, iedeva naudu un devās uz baznīcu.

Atgriežoties no baznīcas, tika konstatēts, ka somā ar dolāriem ir ielikti vien nederīgi papīri, bet visi citi kundzes naudas iekrājumi ir pagaisuši. Acīmredzot krāpnieki dzīvoklī bija atgriezušies, kamēr abi sirmgalvji atradās baznīcā.

Policija ir uzsākusi izmeklēšanu un kriminālprocesu pret Rumānijas izcelsmes cilvēkiem.

Svarīgākais