Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Gavari sāk tiesāties; "aizbēgusī" Una ierodas Latvijā, pieprasa vīram šķiršanos, naudu un māju

© f64

Kādreizējā modele un septiņu bērnu māte Una Gavare (42), kura septembra sākumā, ne vārda nebilstot un nebrīdinot, pēkšņi kopā ar visiem bērniem "aizbēga" no vīra, aizvadītajā nedēļā ir ieradusies Latvijā, lai piedalītos tiesas sēdē, kurā tiks lemts par viņas un uzņēmēja Māra Gavara kopīgo bērnu turpmāko dzīvesvietu. Tā vēsta izdevums Privātā Dzīve.

Kad Una pazuda nezināmā virzienā, mediji vēstīja par vīra apjukumu un neziņu. Drīz vien gan tapa zināms, ka bijusī modele ir devusies uz Spāniju pie jaunības dienu simpātijas, miljonāra Ainara Gulbja. Unas vīrs nekavējoties vērsās tiesā ar prasības pieteikumu, lūdzot, lai par bērnu dzīvesvietu nosaka Latviju, sniedz tēvam aprūpes tiesības un uzliek aizliegumu bērnu izvešanai no valsts. Pēc trīs nedēļu prombūtnes septembra beigās ar Unas mammas gādību divas meitas atgriezās no Tenerifes un dzīvoja pie tēva, bet pārējie pieci bērni palika pie mātes. Jāpiebilst, ka par Unas juristi tiesāšanās procesā ir kļuvusi daudzbērnu māte, eksministra Māra Gulbja šķirtā sieva Elizabete Bruksle, kura tiek dēvēta par vienu no Latvijas labākajām šķiršanās advokātēm. Jāpiebilst, ka pirmā tiesas sēde tikusi pārcelta, jo Una ir iesniegusi šķiršanās pieteikumu un pretprasību pret Māri par uzturlīdzekļiem. Tāpat bijusī modele pagaidām vien mutiski solījusi nelikt šķēršļus bērnu attiecībām ar tēvu, taču par mazuļu pārcelšanos uz Latviju arī netiek runāts. Kamēr tēvs uzskata, ka bērniem jādzīvo līdzšinējā dzīvesvietā Jūrmalā, tikmēr māte uzstāj, ka bērniem jābūt Tenerifē kopā ar viņu un viņas jauno draugu, miljonāru Gulbi.

Tāpat Māris Gavars neslēpj, ka Una palūgusi viņam meklēt citas mājas.

"Pavasarī mūsu ģimenes māju pārrakstījām uz Unas vārda, un viņai kā īpašniecei ir tiesības lūgt mani no turienes izvākties," PDz lāsta ģimenes tēvs.