Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Latvijas skaistākais pāris gatavojas kāzām

© Personīgais arhīvs

Šonedēļ kanāls «Rīga TV24» sāka jauno sezonu. Arī šoruden katru dienu skatītājus priecēs raidījums «Preses klubs» un tā vadītājs Aivis Ceriņš (27), kurš turpina veidot veiksmīgu televīzijas karjeru, kā arī šovasar saderinājies ar savu mīļoto meiteni, arī TV personību Leldi Lietavieti. Viens no seksīgākajiem šovbiznesa varoņiem sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāti par televīzijas darba aizkulisēm, ikdienu, sapņiem par ģimeni un bērniem, kā arī ceļotprieku.

Ceļš uz panākumiem

Aivi Ceriņu sabiedrība iepazina pirms divarpus gadiem, kad viņš pirmo reizi parādījās ekrānos kā televīzijas kanāla «Rīga TV24» raidījuma «Preses klubs» vadītājs. Toreiz vēl tik bikls... Pirms televīzijas iekarošanas Aivis strādāja loģistikas nozarē, kaut gan pēc izglītības ir būvdarbu vadītājs. Daudzpusīgs un komunikabls, tā varētu raksturot televīzijas censoni. Skatuves un publikas mīlestība Aivim radusies jau bērnībā, kad puisis aktīvi iesaistījās publiskos darbos, vadot dažādus pasākumus. Atceroties savus pirmos soļus TV ēterā, Aivis stāsta: «Pirmo gadu, kad uz raidījumu nāca kāds ciemiņš, es ļoti uztraucos. Viens no spilgtākajiem brīžiem bija žurnālista Kārļa Streipa ierašanās. Viņš ir profesionālis savā jomā. Perfekta dikcija un perfekti noformulēti jautājumi. Man bija bail palikt muļķa lomā, ja tev sēž blakus tāds profiņš.» Tagad raidījuma vadītājs atzīst, ka uztraukums vairs nav viņa sabiedrotais.

Šajos gados Aivis savā raidījumā ir ticies ar daudzām Latvijā pazīstamām personībām, kas kļuvušas pat par TV raidījuma vadītāja draugiem un paziņām. Lai arī raidījumā ir viesojušies daudz slavenu ciemiņu, Aivis atklāj, ko viņš vēlētos redzēt sēžam uz «Preses kluba» dīvāna: «Es personīgi vēlētos uzaicināt pētījumu centra SKDS vadītāju Arni Kaktiņu. Manuprāt, viņš ir ļoti inteliģents cilvēks. Kaktiņa kungs tika aicināts uz raidījumu, taču atteicās. Ir dažādi cilvēki, vieni saka, ka raidījums ir bezjēdzīgs, citi uzskata, ka tas ir foršs. Viedokļi atšķiras.» Raidījuma vadītājs labprāt ciemos redzētu arī mūziķi Renāru Kauperu, kuru uzskata par iedvesmojošu mūziķi un personību. Līdz šim Kaupers vēl nav viesojies «Preses klubā».

Tikai Ķīnā izjūt auguma atšķirību

Aivi ierasts redzēt eleganti saposušos. Raidījuma vadītājs pat tiek dēvēts par vienu no stilīgākajiem vīriešiem Latvijā. Kā izrādās, TV zvaigznei netīk apmeklēt lielveikalus. «Ciest nevaru staigāt pa veikaliem. Ja draudzenei kaut ko vajag, es sēžu mašīnā vai arī aizeju uz kādu kafejnīcu, kamēr viņa iepērkas. Savu garderobi veidoju, savācot apģērbu no malu malām. Parasti iepērkos internetā, kā arī izmantoju humpalas. Dažkārt, filmējoties reklāmās, stilisti mēdz izmantot foršas žaketes no humpalām, tad es sarunāju ar meitenēm, ka tās atpirkšu. Otro roku veikalos var atrast foršas lietas,» savus ģērbšanās paradumus atklāj Aivis.

Kanāla «Rīga TV24» zvaigzne var lepoties ar vīrišķīgu un staltu augumu. Aivis uzskata, ka viņam ir paveicies ar perfektu augumu, kas ir 190 centimetru. «Nedomāju, ka esmu ļoti garš. Vienīgi, kad biju Ķīnā, tad gan sajutu auguma atšķirību. Šķiet, man ir perfekts augums. Ne par garu, ne par īsu. Man patīk, ka meitene uzvelk augstpapēžu kurpes un ir nedaudz īsāka par mani,» palepojas Aivis.

Dzīve ārpus ekrāna

Raidījuma vadītājs ir strādājis dažādos darbos, tāpēc zina naudas vērtību. Koledžas laikā puisis darbojies bārā un tirgojis uzkodas «Arēnā Rīga», pelnot līdz 200 latu mēnesī. Atskatoties uz studiju laikiem, Aivis atzīst: «Toreiz man pietika, bet tagad es pat iedomāties nevaru, kā ar to naudu varētu izdzīvot. Tajā laikā likās, ja es pelnītu tūkstoti, tad gan man pietiktu, bet tā vis nav.» «Preses kluba» vadītājs uzskata, ka līdz naudai ir jāizaug. Jautāts, cik vēlētos pelnīt, lai justos patiesi laimīgs, viņš atbild: «Nav konkrētas summas, jo vienmēr prasības aug. Jāpērk tas, jābrauc tur. Nekad nevarēs nosaukt precīzu summu.»

Aivis sevi uzskata par zemes cilvēku, tādēļ viņa labsajūtas top trijnieka pirmajā vietā ir sava mājvieta. Otrkārt harmonija ar sev tuviem cilvēkiem, bet trešajā vietā ierindojas materiālā puse. «Grozies, kā gribi, finansiālais stāvoklis ir svarīgs. Man patīk visus rēķinus apmaksāt laikus, nepalikt parādā,» viņš nosaka.

Mūža mīlestību atrod internetā

Aivis un Lelde ir viens no saskanīgākajiem pāriem Latvijas šovbiznesā. Viņi ne tikai dzīvo kopā, bet strādā arī vienā televīzijā. Abi iepazinušies internetā. «Leldi ieraudzīju portālā «draugiem.lv» un izlēmu uzrakstīt viņai vēstuli. Klasisks stāsts, nekā jauna. Kādu brīdi sarakstījāmies, un ar to arī viss beidzās. Pēc gada Lelde man uzrakstīja - vai piedāvājums braukt snovot vēl ir spēkā? Tā arī viss sākās,» iepazīšanās stāstu atminas Aivis. Jau pirmajā tikšanās reizē Aivis sapratis, ka Lelde ir viņa dzīves mīlestība. «Preses kluba» vadītājs uzskata, ka viņu satikšanās ir liktenis. Lelde pēc studiju beigām bija plānojusi pamest Latviju un doties strādāt uz Āfriku, bet mīļotais vīrietis viņu pārliecinājis palikt dzimtenē un dzīvot kopā.

Turklāt šovasar Aivis spēra atbildīgu soli un bildināja savu mīļoto. Lai arī bildinājums Leldei bija pārsteigums, mājieni par vēlmi precēties bija jau iepriekš. «Man ir savs plāns, pēc kura dzīvoju. Esmu pragmatisks, mierīgs, gribu visu rūpīgi pārdomāt. Soli pa solim nonācu līdz šim lēmumam,» atklāts ir Aivis. Savu mīļoto viņš vēlējies bildināt jau pirms gada, kad pāris atpūtās kādā eksotiskā vietā, taču tad Aivis nolēmis, ka vēlas to darīt mājās, dzimtenē, līdz ar to svinīgais bildinājums tika atlikts uz gadu. Bildināšana notikusi šovasar īpaši romantiskos apstākļos Daugavas krastā.

«Manā plānā precības bija paredzētas 25 gados. Sanāk, ka atpalieku par diviem gadiem,» smej līgavainis. «Laiki mainās, piemēram, mani vecāki precējās 20 gados. Uzskatu, ka sākumā ir jākļūst patstāvīgam, lai veidotu ģimeni. Vispirms sevi jāpierāda un jāizveido karjera. Arī sievietes sākumā vēlas nostiprināt karjeru un tikai tad domāt par ģimeni un bērniem,» teic raidījumu vadītājs. Runājot par bērniem, «Preses kluba» zvaigzne atklāj, ka vēlētos trīs bērnus. «Divi būs noteikti, par trešo vēl diskutējam. Es vēlētos, lai jau līdz 30 gadiem man ir pirmais pēcnācējs. Bērni ir investīcija. Tu vari ieguldīt naudu bankā vai labāk radīt pēcnācējus, kuros ieguldīt,» salīdzina Aivis.

Televīzijā iepazītais pāris gatavojos gaidāmajām kāzām un ir vienojušies, ka līdz svinīgajam procesam nesniegs plašāku informāciju, vien atklājot, ka lielā diena ir gaidāma nākamā gada pavasarī.

Sapņu medusmēnesis

Pirms iepazīšanās ar Leldi Aivis neaizrāvās ar ceļošanu. Tieši mīļotā meitene pamudināja viņu doties eksotiskos ceļojumos. Arī medusmēnesī pāris plāno doties uz siltajām zemēm, vai nu tās būs krāšņās Karību salas, vai arī Dienvidamerika.

Kā vienu no saviem spilgtākajiem braucieniem Aivis min ceļojumu uz Kambodžu. Neskartā daba un cilvēku vienkāršība apbūra TV personību, taču lielāko pārsteigumu sagādāja Maroka. «Bijām pie latviešu avantūristu džekiem, kas organizē sērfošanu Marokā, pēc tam noīrējām mašīnu un divatā devāmies uz kalniem. Sākās vētra, ceļi tika izskaloti. Bija jādomā, ko darīt tālāk, jo pārvietošanās bija apgrūtināta. Ceļojumos izbaudītais vēl ilgi paliek atmiņā,» savos piedzīvojumos dalās Aivis.

Kā vienu no svarīgākajiem aspektiem atvaļinājuma plānošanā, lai dotos ceļojumā, viņš min lētās aviobiļetes. «Mēs neizmantojam tūrisma operatoru kompānijas, bet visu plānojam paši.» Kopumā raidījumu vadītājs jau ir pabijis 20 valstīs. Pārpildīti koferi un milzu bagāža nav tipiski Aivim un Leldei. Ceļojot pāris ņem līdzi pašu nepieciešamāko - šortus, sauļošanās krēmu, saulesbrilles un T kreklus. «Somā ir ļoti maz mantu līdzi, jo visu var nopirkt uz vietas,» viņš dalās savos ceļošanas paradumos. Pat dodoties trīs nedēļu ceļojumā uz Taizemi un Kambodžu, Aivis bija ekipējies tikai ar vienu mugursomu.

Kā jau aizrautīgam tūristam pieklājas, katrā ceļojumā tiek iegādāti magnētiņi, kas rotā Aivja un Leldes ledusskapi, un koka maskas, kas papildina dzīvokļa interjeru. Interesanta ir arī tradīcija, ka no katras apmeklētās valsts Aivis atved šīs zemes tradicionālo apģērbu. Tādējādi Rīgas ielās Aivi, iespējams, šoruden sastapsiet pat beduīnu mētelī, kas atvests no Marokas.