Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Fokstrots ar Rasnaču blondīnei beidzas uz operāciju galda

Vēl pusgadu pēc balles Tieslietu ministrijas kuluāros nerimst runas par svētku dančiem, kuru laikā Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Irēna Kucina ieguva kājas traumu, kā rezultātā tika veikta ļoti nopietna operācija. © Facebook.com

Pusgadu pēc šī notikuma Tieslietu ministrijas kuluāros nerimst runas, ka gluži kā tajā tautasdziesmā, kur pūcīte nomina zvirbulim kāju, līdzīgs liktenis piemeklējis Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieci tiesu jautājumos Irēnu Kucinu. Darba ballē, griežoties dejā ar tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču, Kucina paslīdēja un krītot lauza ceļgalu, kā rezultātā piedzīvoja smagu operāciju. Irēna neslēpj sarūgtinājuma asaras, jo vairākus mēnešus bijusi darba nespējīga un dziedējusi traumēto kāju.

Ministrijas darbinieki iejūtas kinovaroņu tēlos

Uz dažādām amizantām izdarībām naskais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs pirms pusgada savus padotos aicināja uz tematisko ballīti. Ministrijas darbinieki tovakar, iejutušies dažādu pasaulslavenu kinofilmu varoņu tēlos, ieradās svinēt Ziemassvētkus. Uz deju grīdas varēja atpazīt Skārletu un Retu Batleru, Sniega karalieni un Melno feju Malefisentu, Merilinu Monro, Zorro un Indīgo Efeju, Ivanu Bargo un Gudro Blondīni, kā arī Geišu un Rembo. Savukārt pats ministrs Dzintars Rasnačs bija pārtapis par Šerloku Holmsu. Kā jau smalkā ballē pieklājas, pēc svinīgās daļas sākās dejas,un,kā stāsta ministrijas darbinieki, pats ministrs tovakar griezies dejās ar pilnu jaudu.

Dusmojas par jaunajām kurpēm

Taču, ak vai, jautrā ballīte noslēgusies uz bēdīgas nots, jo jaunajās augstpapēžu kurpēs, virpuļojot dejā ar ministru, kāju lauza Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Irēna Kucina. Sarunā ar »Vakara Ziņām» viņa taisnojas - ministrs nav vainīgs, jo uz balli atnākusi pilnīgi jaunās, neievalkātās kurpēs, tāpēc arī tik neveiksmīgi pakritusi. Pirms došanās uz deju grīdas Kucina bija vēlējusies nomainīt jaunās kurpes pret ierastajām čībām, ar kurām pieradusi staigāt darbā, taču savu ieceri nav paguvusi īstenot. Tādēļ dejojusi ar jaunajām kurpēm. Otrās dejas laikā gadījies misēklis, viņa paslīdējusi un nokritusi. Kritiena laikā kāja neveikli salocījās, kārezultātā lauzts ceļgals. Pēc kritiena Kucina par sāpēm ceļgalā citiem ballētājiem nav stāstījusi, drīz vien pateikusies par balli, atvadījusies no kolēģiem un devusies prom no sarīkojuma. Viņa jau iepriekš bija paredzējusi darba ballē ilgi neuzkavēties, jo tovakar kopā ar vīru bija plāns doties uz citu ballīti. «Tas bija nelaimes gadījums, es pati lauzu kāju. Tas, ka ministrs atradās blakus,vēl neko nenozīmē. Tā nebija polka, bet laikam fokstrots. Katrā gadījumā mēs mierīgi dejojām. Dejā, kā jau tas ierasts balles dejās, visu laiku nedejojām sakļāvušies kopā kā pāris, bet gan pagājām viens no otra nostāk. Un tieši tad, kad nebijām sakļāvušies, es pakritu.

Esmu ļoti nelaimīga, ka mana privātā dzīve tagad tiek skarta, jo es patiešām piedzīvoju ļoti smagu operāciju. Mamma pie manis bija dienu un nakti klāt. Tagad sāk cilāt šo lietu, kad beidzot esmu sākusi normāli staigāt,un rēta paliek uz visu mūžu. Es katru dienu jūtu to kāju. Tas ir ļoti emocionāli. Tagad grib man piešūt, ka esmu dusmīga uz ministru. Es esmu uz sevi dusmīga, ka jaunas kurpes uz balli vilku,»nosaka Kucina.

Tiesa gan, Dzintara Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs tā arī līdz žurnāla nodošanai tipogrāfijā nav sniedzis tieslietu ministra komentāru par šo atgadījumu.