Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Nelaimes vajā Haraldu Sīmani, viņš mitinās pie vistu kūts

Pērnā gada nogalē Harals Sīmanis bija ieradies galvaspilsētā, lai priecētu klausītājus ar savu dziedājumu mūzikas un mākslas festivāla «Bildes» 30. gadu jubilejai veltītā folkkoncertā mūzikas klubā «Kaļķu vārti» © F64

Briesmu lietas beidzamajā laikā piemeklējušas tautā mīlēto balāžu dziesminieku Haraldu Sīmani. Kopš 2012. gadā ugunsnelaime nopostīja Sīmaņa sievas Gitas krustmātes māju Madonas novada Aronas pagastā, tā ģimene klīst no vienas dzīvesvietas uz citu.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« dzīvesvietu jautājuma nomocītais Haralds Sīmanis atklāj, ka tagad dzīvo Madonā pie lielās vistu kūts, ar to domājot Madonas putnu fabriku. Savukārt otra dzīvesvieta kopmītņu tipa mājā Sīmanim un viņa sievai Gitai, kā arī abām audžumeitām, ir Kusas pagastā, kas atrodas sešu kilometru attālumā no Madonas. Turklāt Sīmanis pat īsti nezina, kādās adresēs atrodas viņa dzīvesvietas. Ko tu bohēmiskam mūziķim un radošai personībai padarīsi? Sadzīve viņam ir tumša bilde, bet viņam piemīt talants un neparasts balss tembrs, kas stāv pāri visām ikdienas likstām un rūpēm.

Haraldu Sīmani nelaimes vajā cita pēc citas. Te 2012. gadā nodega ģimenes dzīvesvieta Aronas pagastā, tad ļaudis metās palīgā tautā slavenajam dziesminiekam, lai palīdzētu atjaunot viņa māju, vai arī ziedoja jaunas mājas būvniecībai, bet visa saziedotā naudas summa pazuda bez vēsts. «Dažas dienas pēc ugunsgrēka visos plašsaziņas līdzekļos parādījās ziņa par to, ka cilvēki var ziedot ugunsgrēkā cietušajai ģimenei, zvanot pa norādītajiem tālruņa numuriem. Vienu ziedojumu kontu, informējot Sīmaņu ģimeni, atvēra Mūzikas atbalsta fonds, otru - Vides aizsardzības klubs, nebilstot Sīmaņu ģimenei ne vārda,» toreiz vēstīja portāls «pietiek.com». Taču Sīmanis saņēma tikai kādu daļu no cilvēku saziedotās summas.

Tagad Sīmanis spiests klejot no vienas dzīvesvietas uz citu, gan pie sava dēla Madonā padzīvo, gan kopmītņu tipa mājā, gan ērti iekārtojas pie sena drauga.