Čārlijs Šīns draudējis bijušajai līgavai

NEBEIDZAMI SKANDĀLI. Čārlija Šīna aktiera karjera vairs nav nekāda spožā, bet dzeltenās preses uzmanības centrā viņš nokļūst regulāri © Scanpix

Aktierim Čārlijam Šīnam tiesa noteikusi aizliegumu kontaktēties ar bijušo līgavu Skotīnu Rossu pēc tam, kad amerikāņu dzeltenajos medijos izplatījušās ziņas par audioierakstu, kuros Č. Šīns esot dzirdams, izsakot viņai adresētus nopietnus draudus.

Losandželosas policija jau uzsākusi izmeklēšanu, taču pagaidām tai no The National Enquirer un Radar Online nav izdevies iegūt audioieraksta oriģinālu – mediji atsakās pakļauties tiesas lēmumam par tā atdošanu policijai, uzsverot, ka tas pārkāpj gan federālos, gan štata likumus par tiesībām uz konfidencialitāti.

UPI atgādina, ka Č. Šīns un S. Rossa (pornogrāfisko filmu aktrise, kura izmantoja pseidonīmu Breta Rossi) kopā sākuši dzīvot 2013. gadā, pēc pāris mēnešiem saderinājušies, bet vēl pēc aptuveni deviņiem mēnešiem saderināšanās atsaukta, un abi pašķīrušies. Pagājušā gada novembrī Č. Šīns intervijā televīzijā atklāja, ka viņam jau pirms četriem gadiem diagnosticēts HIV, un ar to arī izskaidrojama neadekvātā uzvedība, mēģinājumi glābiņu rast alkohola lietošanā un iekļūšana dažādos skandālos.

Lai gan 50 gadu vecais aktieris uzsvēris, ka nevienu neesot inficējis un partneres zinājušas par viņa diagnozi, S. Rossa jau pēc mēneša viņu iesūdzēja tiesā, apgalvojot, ka no viņas šī informācija tikusi slēpta. Bijusī līgava apgalvojusi, ka 2014. gada martā Č. Šīns viņu pierunājis izdarīt abortu, droši vien bažījoties par to, ka bērns varētu būt inficēts ar HIV, taču viņa pati par sava bijušā līgavaiņa diagnozi uzzinājusi vien pēc viņa intervijas. Tiesai iesniegtajā prasībā S. Rossa arī minējusi, ka Č. Šīns vairākkārt viņu sitis, kā arī draudējis ar šaujamieročiem – tolaik viņa policiju neesot informējusi tādēļ, ka ļoti baidījusies no aktiera.

Jaunu impulsu skandālam devusi marta nogalē The National Enquirer un Radar Online izplatītā informācija par 35 minūšu garu audioierakstu, kurā dzirdami Č. Šīna izteiktie draudi. Lai gan pats ieraksts nav publiskots, dzeltenie mediji vēstījuši, ka tajā dzirdama saniknotā aktiera spriedelēšana par to, ka «nodevība ir sodāma ar nāvi», ka viņš ir gatavs «samaksāt 20 000 dolāru, lai viņai ielauztu galvaskausu», un tamlīdzīgi draudi. Visticamāk, šīs tirādes ierakstījusi kāda no Č. Šīna kārtējām gultas partnerēm.

Pēc tam, kad atklātībā nonākušas ziņas par ierakstu, S. Rossa vēlreiz vērsusies policijā, kas uzsākusi izmeklēšanu par Č. Šīna izteiktajiem draudiem. Ierakstu tai gan līdz pagājušās nedēļas nogalei nebija izdevies iegūt, jo The National Enquirer un Radar Online īpašnieki uzskata, ka viņiem nav pienākuma pildīt tiesas lēmumu un nodot to policijai. Reuters aptaujāto juristu domas bijušas atšķirīgas – vieni uzskata, ka žurnālistiem ir jāpakļaujas prasībai, citi domā, ka tiesa patiešām pārsniegusi savas pilnvaras. Tikmēr piektdien notikušajā tiesas sēdē apmierināts S. Rossas lūgums noteikt, ka Č. Šīns viņai nedrīkst tuvoties tuvāk par 100 jardu attālumu, kā arī mēģināt ar viņu sazināties, izmantojot kādas komunikācijas ierīces. Tā kā tiesa uzskatījusi, ka aktieris patiešām rada nopietnus draudus bijušajai līgavai, viņam nāksies policijā nodot arī visus savā īpašumā esošos šaujamieročus.