UZZINI, kurš iecēlis Nilu Ušakovu "svēto kārtā"?

© facebook

Rīgas mērs Nils Ušakovs sociālajos tīklos dalījies ar neviennozīmīgi vērtējamu attēlu, kurā redzams mūzikas festivāla "Kubana" ofiss. Ar ironiju domes vadītājs ir publicējis attēlu, kurā redzams viņa portrets svēto kārtā.

Festivāls "Kubana" šogad jau otro gadu notiks Lucavsalā. Lai gan pērn šis festivāls pamatīgi izgāzās, šogad mūzikas industrijas pārstāvji nezaudē cerības tomēr "piestartēt" jauno festivālu. N. Ušakovs facebook tīklā savu "svētbildi" ironiski komentē ar vārdiem: "tagad mēs zinam, kāds ir viņu biznesa plāns", taču šim izteikumam ir arī sava racionālā puse. Rīgas dome bijusi ļoti pretimnākoša šim festivālam - atļāvusi rīkot skaļu pasākumu pašā pilsētas centrā, Lucavsalā. Tika runāts arī par zināmu finansiālu pretimnākšanu, nodokļu atlaidēm utml.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā pasākums Kubana no Kaļiņingradas apgabala tika pārcelts uz Rīgu force majeure apstākļos. Par festivāla mājvietu tika izraudzīta Lucavsala un pasākums pulcēja ap 15 000 cilvēku, tostarp 6000 bijuši viesi no Krievijas. Tomēr festivāls Rīgā tika aizvadīts ar zaudējumiem.

Jāpiebilst, ka daļa iedzīvotāju sūdzējās par festivāla radīto troksni. Festivāla pirmajā naktī Rīgas Pašvaldības policijā tika saņemtas 60 sūdzības par paaugstinātu trokšņa līmeni un naktsmiera traucēšanu. Cilvēki aktīvi sūdzējās arī sociālajos tīklos Daļa sūdzību tika adresētas Ušakovam, norādot, ka viņš ir atbildīgs un skaidrojot, ka doma sarīkot šādu pasākumu pilsētas centrā nav bijusi saprātīga. Troksnis traucējis iedzīvotāju mieru dažādās apkaimēs, tostarp Mārupē un Ziepniekkalnā.

Svarīgākais